İngiltere'de başta havaalanlarında alınan yeni güvenlik önlemleri, futbol sahalarına da yayılmaya başladı. Manchester United futbol kulübü, taraftarların maçlara Chromebook, MacBook gibi dizüstü veya iPad, Nexus 7 gibi tablet bilgisayarlar getirmesini yasakladı.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, kararın havaalanında alınan güvenlik önlemlerini izlediği ve izleyicilerin elektronik cihazlara saklanabilecek patlayıcı maddelerden korunmasının amaçlandığı belirtildi. Dizüstü ve tabletler için alınan karara rağmen, taraftarlara akıllı telefonlar hakkında bir kısıtlama getirilmiş değil.

Getirilen yasağın, aynı zamanda birçok taraftarı da memnun etmesi bekleniyor. Maç ve konser gibi etkinliklerde çekim yapmak için kullanılan tablet bilgisayarlar, görüş alanını kapatması nedeniyle birçok kişiyi rahatsız ediyor.
Dizüstü ve tabletlere getirilen benzer bir yasağı, kısa süre önce New York Yankees kulübü de uygulamaya başlamıştı. Alınan karar altında, taraftarlar iPad'lerini sahaya getirse bile çantalarından çıkarmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.