Vodafone ve Turkcell Marmaray'ın tüm bölümlerini kapsama alanı içerisine aldığını ve abonelerinin deniz altındaki tünellerde dahi mobil cihazlarını kullanabileceğini açıkladılar.
Vodafone ile iletişim Marmaray'da kolay
Vodafone, kapsama alanına bugün itibariyle hizmet vermeye hazırlanan Marmaray’ı da dahil etti.
Vodafone Türkiye şebekesi, İstanbul Boğazı’nın kıtalarını yerin altından birbirine bağlayan Marmaray’da GSM hizmeti veriyor. Marmaray’ın açılışı ile paralel olarak şebekesini abonelerinin kullanımına hazır hale getiren Vodafone Türkiye böylece kent hayatına yeni bir soluk getirecek demiryolunda abonelerinin iletişim kurmasını sağlayacak. Yurt içinde yüzde 99 kapsama oranını aşan Vodafone Türkiye bu şekilde Marmaray’ı da kapsama alanına dahil etmiş oldu.
 
Marmaray’da Turkcell’linin cebi açık olacak
Asya ve Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak “Marmaray” projesi, ilk günden itibaren Turkcell şebekesinin kapsama alanına dahil oldu. 16 gün süren çalışmalar sonucunda, tünellerin tamamı ve 5 istasyon Turkcell kapsaması altına alındı. Toplam 76,6 kilometrelik Marmaray Projesi'nin 13,6 km’si yer ve deniz altında bulunuyor.