Mate 9 kullanıcılarının bir süredir beklediği Android Pie ve EMUI 9 güncellemesi sonunda dağıtılmaya başlandı. İlk olarak Çin’deki kullanıcılar için yayınlanan Android 9.0 Pie güncellemesinin, önümüzdeki Mart ayına kadar ülkemizde dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Mate 9 kullanıcıları ile buluşması bekleniyor.

Yeni güncelleme ile birlikte birçok yeni özelliğe de ev sahipliği yapacak olan Mate 9, Pie ve EMUI 9 güncellemesiyle tabiri caizse bambaşka bir görünüme kavuşuyor.

Huawei Mate 9 EMUI 9 Android Pie ile birlikte ne gibi yeniliklere kavuşuyor?
Android 9.0 Pie tabanlı EMUI 9.0 arayüzü kullanıcılara birçok yenilik sunuyor. Yeni arayüz daha akıllı, daha akıcı ve daha basit bir işletim sistemi deneyimi sağlıyor. Bu yenilikler, güvenlik, AI odaklı akıllı yaşam özellikleri, cihaz yönetimi ve kullanılabilirlik gibi alanlarda kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştiriyor.

EMUI 9.0 sürümü, AI yani yapay zekayı, Artırılmış Gerçeklik destekli bir seyahat, alışveriş ve çeviri asistanı olan HiVision’a sahip kullanıcılar için daha erişilebilir hale getiriyor.

HiVision, telefon kamerasını 15 ülkede 522 simge ile dünyadaki 40 şehirde 10 milyon tanınmış sanat eserini tanımlamasını sağlar. HiVision aynı zamanda kişisel bir alışveriş asistanı görevini de görüyor. Kullanıcılar kamerayı kullanarak bir nesneye baktığında, bu ürünü satın alabileceği Amazon gibi platforma gidebiliyor.

HiVision ayrıca 7’den fazla dili tanıyabilir ve bir menüyü, bir haritayı ve bir dizi diğer talimatı anında istenen dile çevirebilir.

EMUI 9.0, şu anda 147 algoritmik hesaplamayı ve 33 çevrimiçi API‘yi destekleyen HiAI ekosistemini de güncelliyor. Ekosistem, 1.500’den fazla sahneyi tanıyarak kullanıcı fotoğrafçılığı deneyimini önemli ölçüde geliştiriyor.

Tamamen yenilenen arayüz tasarımı
EMUI 9.0‘ın önemli özelliklerinden biri, kişisel cihaz kullanımı, toplam kullanım süresi, her uygulama için kullanım süresi, süre ve cihazın kilidinin açılma sıklığı hakkında derinlemesine bir metrik analiz sunan yeni Dijital Denge menüsü.

Bu yeni özellik kullanıcılara zamanlarını yönetmelerine yardımcı olmak için her uygulama için bir kullanım kotasını ayırmayı sağlıyor. Ek bir özellik olan Wind Down modu, kullanıcının önceden ayarlanmış uyku zamanına göre ekranın yavaş yavaş solmaya başlayarak kapanmasını, daha iyi bir dinlenme kalitesi sağlamak için tüm akıllı telefon uyarılarını ve bildirimlerini susturmasını sağlıyor.

Tüm bu detayların haricinde GPU Turbo 2.0 ile oyun performansını da ikiye katlayan Mate 9, yeni güncelleme ile birlikte kullanıcıları tabiri caize bambaşka bir akıllı telefon deneyimi bekliyor.