Özellikle aynı tasarım anlayışıyla devam ettiği ve Qualcomm’un ısınma sorunu yaşanan Snapdragon 810 işlemcisini kullandığı için büyük eleştiriler alan HTC, çareyi yeni modeller üretmekte bulmuşa benziyor.

One M9’dan sonra hemen hemen bütün ürünlerinde MediaTek işlemciler kullanmaya başlayan Tayvanlı markanın en son ürünü olan One ME’de de yeni nesil Helio X10 işlemci bulunuyor. Snapdragon işlemcilere karşı çok güçlü bir rakip olduğu tescillenen Helio X10, 64-bit mimarisiyle tasarlanmış ve 4 çekirdekli 2.2 GHz güce sahip.

İşlemci yönünden oldukça güçlü olan HTC One ME’de 5.2″ Quad HD bir ekran bulunuyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip olan One ME’de MicroSD kart ile hafızayı arttırmak mümkün. 20 megapiksel arka kamerasında 4K video çekim özelliğine ve çift LED flaşın bulunduğu telefonun ön kamerası ise 4 ultrapiksel çözünürlükte. 2840 mAh’lik güçlü bir bataryanın güç verdiği telefon, kutusundan HTC Sense 7 arayüzlü Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle çıkıyor.

BoomSound ve DolbySurround ses sistemi, polikarbon metal kasa, parmak izi sensörlü home tuşu, çift SIM kart, Bluetooth 4.1, NFC gibi özellikleri de bünyesinde toplayan cihaz meteor grisi, sepia gold ve rose gold renklerde piyasaya çıkacak. İlk etapta Çin’de satışa sunulması beklenen cihazın ilerleyen süreçte ülkemizde de satılması bekleniyor.