FATİH RENÇBERLER / TEKNOLOJIGUNDEM.COM
Mobil dünyanın en popüler uygulaması Candy Crush biz Türklerin yardımseverlik ve komşuluk kültürü ile farklı bir boyuta taşındı.
Bir çoğumuz toplu taşıma araçlarında akıllı telefonları ile Candy Crush oynayanlara şahit olmuş, hatta  kendimizde bu oyunu oynamışızdır. Candy Crush'ta oyuncunun 5 canı ( oyun hakkı ) bulunmakta ve bu canlar bittiğinde yeni can kazanabilmek için yarım saat gibi bir süre beklemek gerekiyor. İkinci bir yöntemde Facebook arkadaşlarınızdan extra can istemek. Tam da bu noktada biz Türkler oyuna devam edebilmek için üçüncü bir yol geliştirdik.
 
" Can komşum "
 

Geçtiğimiz akşamlar Metrobüs’te yan yana oturan iki erkek Candy Crush oyuncusundan bir tanesinin canı bitti ve Facebook arkadaşlarından istediği can talebine yanıt gelmemiş olmalı ki, sıkıntılı bir şekilde ekranda canının yeniden dolması için geçen süreye bakıyordu. Yanında oyun oynamaya devam eden diğer oyuncu yardımseverlik duygusuyla kendisine can gönderebileceğini söyledi. İkili Facebook'tan arkadaş oldu ve oyun hakkı kalmayan canı sıkılmış metrobüs yolcusu komşudan can gelince büyük bir dertten kurtulmuş oldu.
Metrobüs’te, otobüste, öğle molasında, ders aralarında her yerde oynan Candy Crush'ın yapımcısı King, oyunu üretirken böyle bir sosyalleşmenin yaşanacağını hesaba katmış mıydı bilemeyiz ancak, Candy Crush popülaritesini koruduğu sürece Türkiye'de buna benzer olaylara şahit olmamız kaçınılmaz gözüküyor.