130 binden fazla öğrencisiyle Türkiye’nin ilk ve en büyük ücretsiz yazılım okulu olan Açık Akademi, Bedensel Engelliler Federasyonu ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle daha geniş bir kitleye ulaşmak adına önemli bir adım attı.


 
2 yıldan kısa sürede 130 binden fazla öğrenciye ulaşan ve Türkiye’nin bilişimle kalkınmasının önünde hiçbir engelin duramayacağı inancıyla yola çıkan Microsoft Türkiye Açık Akademi ekibi, yeni kitlelere ulaşmak amacıyla Türkiye Bedensel Engelliler A Milli Basketbol Takımı Kampı’nı ziyaret etti.
 
Gerçekleştirdikleri ziyaretle zamanının büyük bölümünü evinde, bilgisayar başında geçiren bedensel engelli vatandaşlarımızın dikkatini uygulama dünyasının avantajlarına ve gelir olanaklarına çekmeyi hedeflediklerini söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, şunları söyledi:
 
“Microsoft Türkiye olarak Açık Akademi’yi kurgularken Türkiye’nin bilişimle kalkınmasının önünde hiçbir engelin duramayacağı bilinciyle hareket ettik. Hayata geçmesinin üzerinden henüz 2 yıl geçmeden Açık Akademi’nin 130 binden fazla öğrenciye ulaşması ve Türkiye’nin en büyük kampüsüne dönüşmesi, Türkiye’nin geleceğini yeniden yazmak adına attığımız adımların karşılık bulduğunun bir kanıtıdır.”
 
Bu çabayı daha geniş kitlelerle ulaştırmak adına, Açık Akademi ve Bedensel Engelliler Federasyonu ile ortak bir çalışma başlattıklarına değinen Yantaç, “Bu sayede zamanının büyük bölümünü evinde, bilgisayar başında geçiren bedensel engelli vatandaşlarımızın dikkatini uygulama dünyasının avantajlarına ve gelir olanaklarına çekmek istiyoruz. Çünkü biz düşünen ve yaratıcı beyinlerin engel tanımayacağına inanıyoruz” dedi.
 
Engelleri Kaldıran Uygulamalar Yarışacak
 
Microsoft Türkiye, Türkiye Bedensel Engelliler A Milli Basketbol Takımı Kampı ziyareti sırasında bedensel engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik Windows 8 uygulamalarına yönelik yeni bir yarışmanın da duyurusunu gerçekleştirdi. Uygulama geliştirmeye dair her türlü eğitim desteği Açık Akademi tarafından sağlanacak.
 
Hazırlanan uygulamalar, Microsoft Türkiye çalışanları ve Bedensel Engelliler Federasyonu yetkililerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak ve kazananlar ödüllendirilecek.
 
Yarışmaya takvimi ve detaylar www.acikakademi.com adresindeki Açık Akademi web sitesinden duyurulacak.