Microsoft mobil platformda rekabetçi olabilmek için kaliteli ve popüler iOS uygulamalarını Windows Store platformuna getirebilmek için yoğun çalışmalar sürdürüyor. Windows bu çalışmalar kapsamında uygulama geliştiricileri için kesenin ağzını açmayı da ihmal etmiyor.
Infragistics adlı araştırma şirketi tarafından yürütülen bir araştırmada en çok beğenilen ve kullanılan iOS uygulamalarının neredeyse yüzde 54’ünden fazlası şimdiden Windows 8 platformunda yerini almış durumda.
Oyunlar hariç tutularak seçilen en popüler 100 iOS uygulamasının Windows Phone, Android ve Windows 8 gibi diğer işletim sistemleri üzerinde yer alıp almadığını araştıran şirketin elde etmiş olduğu veriler Windows 8 için oldukça sevindirici.
Bu noktada Microsoft'un çalışmaları gerçekten önemli bir rol oynuyor. Çünkü yazılım devi şimdiden iOS platformu üzerinde yer alan tüm popüler uygulamaların geliştiricileriyle masaya oturdu ve bu uygulamaların neredeyse tamamının Windows 8 platformu üzerinde de yer alması için gerekli çalışmalara başlandı.
Windows 8 ve Windows RT'nin Metro arayüzü üzerinde çalışması planlanan, Facebook gibi büyük şirketlere ait uygulamaların da yakın zaman içerisinde gündeme alınması bekleniyor.