PlayStation 5 ve Xbox Series X arasında yaşanacağı öngörülen rekabetin başlamak üzere oldular, bu konsolların alternatifi olarak platformlara yönelebilir. Xbox'ın bir adı olan Phil Spencer, bu durumdan çekinmiyor.

Microsoft bulut tabanlı oyunlar ile konsolları karşılaştırdı

Spencer, bulut tabanlı oyunlar düşüncelerinin Microsoft'ta çalışan mühendis ile aynı fikirde olduğunu. Kendisine göre bu tür oyunlara yapılan yatırımlar konsolların ölmesine sebep olmayacak.

52 Yürütme yöneticisi, Microsoft'tan talimatta konsol üretiminin devam edeceğine ve Google Stadia gibi hamlelerinin cevap verileceğine dair bir yazı ile karşılaşacağını belirtti. Bu bağlamda Xbox Series X ve Xbox Series S gibi yeni nesil konsolların devamı gelecek.

Spencer, Game Pass gibi sistemlerin gün geçtikçe daha da önem kazandığına ve bu alana yapılan yatırımların azalmayacağına inanıyor. Geçen yılın ağustos ayı da buna benzer bir tecrübeli tecrübeli yönetici, bulut tabanlı oyunların kaçınılmaz ancak Microsoft'un hangi oyunculara daha iyi bir deneyim sunduğunu iddia etmişti.

Doldurulacak olmazsa Xbox Series X ve Series S modelleri 10 Kasım 2020 tarihinde sunulan çoklecek. Google ise Stadia aracılığı ile oyun dünyasında indirme devam ediyor.