Windows 11 kullanıcıları, yeni işletim sistemindeki açık ve karanlık mod arasında geçiş yaparken bildirim seslerinde farklılık olduğunu keşfetti. Bunun üzerine Microsoft, BleePingComputer‘a konu hakkında açıklama yaptı. Koyu modda yer alan uyarı seslerinin, aydınlık moda göre daha sakin ve yumuşak hale getirdiğini belirtti. Böylece kullanıcıların gözlemlerini doğrulamış oldu.

Insider kullanıcıları, Windows 11'de ilginç bir hata tespit etti. Microsoft, hatanın en kısa zamanda çözüleceğinin sözünü verdi.

Windows 10’da sesler daha keskindi

Microsoft bir süre önce karanlık modda Windows 11‘in ses ortamını daha da yumuşatacağını açıkladı. Bu noktada mod bünyesinde yer alan sistem sesleri daha sakin bir tonda çalıyor. Şirket Windows 10‘daki seslerin de oldukça keskin olduğu konusuna kanaat getirdi. Yeni işletim sistemiyle de daha sakin bir ortam yaratmaya odaklandıklarını belirtti.

Microsoft: Açık mod üretkenliği, koyu seçenek odağınızı artırır

Windows 11‘in karanlık modunda uyarı sesleri daha sakin çalarken, aydınlık modda net ve yüksek çıkıyor. Bunun üzerine şirket, “Yeni seslerin çok daha yuvarlak bir dalga boyu var. Bu da onları daha yumuşak hale getiriyor. Böylece sizi bunaltıcı olmadan uyarmaya çalışıyor.” diyerek özelliği dile getirdi.

Şirketin karanlık ve açık tonda neden sakin ses düzeylerini kullanmadıkları soruldu. Bu konu üzerine de Microsoft, “Görüşü düşük ya da hiç olmayan bireylerin açık ya da koyu temaları sesli olarak deneyimleyebilmeleri için iki farklı ses seçeneği sunduk. Açık temalı sesler, çalışma dizaynınıza bağlı olarak üretkenliği artırır. Karanlık olan ise odakta kalmanıza yardımcı olur.” ifadelerine yer verdi.

Sistem seslerine Windows klasöründen erişebilirsiniz

Yeni işletim sisteminde yer alan aydınlık modu seslerine Windows 10‘da olduğu gibi C:/Windows/Media klasöründen erişim sağlıyorsunuz. Windows 11 ile gelen karanlık mod seçeneğine ise C:/Windows/Mediadm klasörüne bakarak bulabilirsiniz. Buradan iki tona da gelen sesleri dinleyerek karşılaştırma yapabilirsiniz.

Microsoft eski bilgisayarlara Windows 11 yüklemesini engelleyecek