Dünyaca ünlü araştırma şirketi Gartner’ın raporuna göre 2016 yılına kadar 10 milyar dolarlık bir hacme ulaşacak giyilebilir teknoloji pazarı büyük şirketlerin rekabetine sahne olacak. Son gelen haberlerde bu görüşü doğrular nitelikte. Kısa bir süre önce giyilebilir teknoloji ürünü gözlüğünü duyuran Google’dan sonra bir başka teknoloji devi Microsoft’un da kendi gözlüğünü üretmek üzere olduğu iddia edildi.

The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Microsoft, Google Glass’a benzer bir gözlük üretmek için çalışmalara başladığı belirtildi. Haberde şirketin üzerinde çalıştığı gözlüğün özellikleri açıklanmasa da Microsoft’un giyilebilir teknoloji ürünlere olan ilgisini ortaya koyuyor.
Hatta Microsoft 2008 yılında giyilebilir teknolojinin ilk adımı olarak geliştirdiği Smart Personal Object Technology projesi kapsamında akıllı saatler üretmiş ve 2008 yılına kadar bu saatlerden satmıştı.

Kısa bir süre önce giyilebilir teknoloji alanında Samsung Gear isimli akıllı saat, Google’da gözlük üreterek bu pazarın ne kadar rekabetçi geçeceğini teknoloji dünyasına göstermiş oldular. Apple’ın da giyilebilir teknoloji alanına yaptığı yatırımlar Gartner’ın raporunda bahsettiği 10 milyar dolarlık pazarı doğruluyor. Bakalım bu şirketlerin rekabeti, bize yakın gelecekte hangi teknolojik ürünlerle buluşturacak.