Microsoft'un yeni ürün duyurularının ardı arkası kesilmiyor. Genelde donanım ürünlerini Türkiye'de satmayan marka Surface Neo isimli katlanabilir ekranlı bilgisayarına benzeyen yeni bir ürün daha duyurdu. Surface Duo isimli cep telefonu Neo'nun benzeri ama ekranı daha küçük: 5.6 inçlik ikili bir ekranla gelen cep telefonu aynı zamanda Android uygulamalarına destek verecek.

Microsoft'tan çift ekranlı telefon: Surface Duo
Cihazın tam ortasında bulunan bir menteşe yardımı ile katlanabilen ve daha az yer kaplayan Surface Duo, temelde Windows 10X isimli yeni işletim sistemi üzerinde çalışacak. Google Play desteği bulunacak olan telefonda Snapdragon 855 işlemci yer alıyor.

Halen geliştirme aşamasında olan cihazın 2020 yılı sonlarına doğru satışa sunulabileceği belirtiliyor. Elbette şimdilik fiyat bilgisi de bulunmuyor. Microsoft ürünle ilgili bir video da yayınladı. Ancak cihazın henüz satışa sunulmayacak olması kafalarda soru işareti bırakıyor. Windows Phone işletim sistemi ile aradığını bulamayan ve cep telefonu pazarından çekilen Microsoft'un tekrar geri dönüp dönmeyeceği şimdilik belirsiz. Ayrıca Windows işletim sisteminde Android deneyiminin nasıl sunulabileceği de şimdilik net değil.