Microsoft’un yeni atanan Yönetim Kurulu Başkanı John Thompson, büyük bir tutkuyla ortaya koyduğu en son projelerini anlatıyor.

IBM’in yazılım işinin bir kısmını daha sonra da Symantec’i yönettiniz; şimdi de Microsoft’un yönetim kurulu başkanısınız. CEO’su olduğunuz 265 kişilik,75 milyon dolar satış geliri olan Virtual Instruments hakkında pek bir şey bilinmiyor. Bu nereden çıktı?

JOHN THOMPSON: Virtual Instruments 2008 yılında, şebeke bileşenleri üreticisi Finisar’dan türetilmiş bir girişim sermayesi kuruluşu olarak doğdu.2010 yılında CEO olarak katıldım; kalıcı bir lider bulana kadar bunun yarı zamanlı bir iş olacağını düşündüm.

Bu nasıl bir iş ve Finisar’dan neden ayrıldı?

Virtual Instruments veri merkezinin sağlıklı olması için sunucularla depolama arasındaki bilgi akışını denetler. Tüm şebekelerinizde performans ve kullanım sorunlarının nerelerden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Finisar teknolojiyi diğer teknoloji şirketlerine sattı. Ancak bunu büyük şirketlere satabilecek DNA’ya sahip değildi; şimdi biz bunu yapıyoruz.

Kısacası, BT departmanlarının tüketicilere yönelik ürünler gibi basit şeylere mi yönelmeleri gerektiğini düşünüyorsunuz?

Evet, tam da bu. Ürününüzden bir değer elde etmek amacıyla ürünü anlamak için haftalarca, aylarca hatta yıllarca uğraşmak istemiyorlar.

Müşterileriniz kimler?

Şimdi 300’ün biraz üzerinde müşteriye sahibiz. Bunlar, veri merkezlerinde sayısız tedarikçiden ekipman bulunan ve sayısız yazılım uygulamasın sahip şirketler başta olmak üzere teknolojiyi en geniş kapsamlı kullanan firmalar. Aralarında Paypal, Wells Fargo ve Apple gibi isimler var. Aynı zamanda şirketlerin veri merkezlerini doğru bir şekilde boyutlandırmalarına da yardımcı oluyoruz. AIG global veri merkezlerinin sayısını 32’den ikiye düşürmek için bizden yardım alıyor.

Daha küçük bir şirkete gitmenin zorlukları nelerdir?

Kariyer, tutkularınızın peşinden gitmekle ilgili bir şey. Büyüklük egonun konuşması demektir. Oysa bilgi birikiminizin, zekanızın konuşması daha iyi bir şey.

IBM deneyiminize dönüp baktığınızda, sizce kurumsal kültür ne derece önemli?

Şirket büyüdükçe yönetim sistemlerinin de daha büyük ve farklı bir şirkete uyum sağlamaları için değişmeleri gerekli; bu durumda, kültürün de değişmesi gerekiyor. IBM Lou  Gerstner gibi şunu diyebilecek bir lider istedi: ”İşte yapacaklarımız ve yapmayacaklarımız ve de ödüllendirilecek ve cezalandırılacak davranış biçimi. ”Zaman içinde bu IBM’nin kurumsal kültürünü değiştirdi. Kurumsal kültürü bir gecede değiştiremezsiniz.

Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella şirketin kültürünü değiştirme ihtiyacı hissedecek mi?

Bu soruyu Satya’nın yanıtlaması daha uygun ancak bugün Microsoft 1990’lardaki IBM’e benzer bazı özelliklere sahip. Örneğin, Windows tekeli saldırı altında. Bununla başa çıkabilmesi için Microsoft’un pek çok şeyi değiştirmesi gerekiyor.

Fortune Turkey