Güvenlik raporuna göre 3.6 GB boyutundaki veri dosyasında en az 2.6 milyon kullanıcı bilgisi yer alıyor. Araştırmacılar, veri kazıma yönteminin bazı platformlarda yasaklandığını ve bu yüzden verilerin dikkat çekici bir keşif olduğunu belirtti.

IGBLADE NEDİR?

IGBlade.com, sosyal medya kullanıcılarının verilerini toplayan Romanya merkezli bir web sitesi. Müşterilerine sosyal medya kullanıcılarının davranışları hakkında bilgiler sunuyor. Platform, 30'dan fazla farklı veri metriğini milyonlarca sosyal medya hesabından toplamıştı.

HERHANGİ BİR KORUMASI YOK

Güvenlik araştırmacıları verilerin herhangi bir şifreleme korumasına sahip olmadan açıkta bırakıldığını belirtti. Söz konusu verilerde kullanıcı adları, kullanıcıların gerçek isimleri, konum verileri, profil fotoğrafları, telefon numaraları, e-posta adresleri, takipçi ve takip sayıları, etkileşim oranları yer alıyor.

Alicia Keys, Ariana Grande, Loren Gray gibi ünlü isimler de söz konusu veri sızıntısından etkilendi.

Uzmanlar yaptığı açıklamada, "Sunucuda yer alan kazınmış veriler, GBlade.com sayfasını içeren verilerle aynı görünüyor. Veritabanı genellikle IGBlade'e geri bağlantılar sağlıyor. Siteye ait olduğunu bu şekilde ortaya çıkardık" dedi.

Güvenlik araştırmacıları konuyla ilgili olarak siteyle iletişime geçtiklerini, gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Çin'de akıllı telefon satışları azaldı

 

TikTok'un kurucusu Zhang, Çin'in en zengin ikinci kişisi oldu

 

Uçan motosiklet satışta!