Akbank’ta bankacılık işlemlerinin yüzde 91’inin dijital kanallardan yapıldığını belirten Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, gelecekte özellikle mobil bankacılığın ana kanal haline geleceğini öngördü. Bu kanalları kullanların profilinin de artık değiştiğini belirten Oğuz, “Artık 18-20 yaşındaki bir genç de kullanıyor. 60 yaşındaki müşterimiz de. Özellikle mobilde tabular yıkılıyor” dedi. Mobil bankacılığı en çok kullanan ve en hızlı uyum sağlayanların ise askerler ve öğretmenler olduğunu anlatan Oğuz, “Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) mensupları vakitlerinin kısıtlı olması nedeniyle şubeye gitmek yerine işlemlerini mobil kanallardan yapıyor. Öğretmenler de çok titiz ve harcamasına dikkat ettiği için şube dışı kanalları tercih ediyor. Bölgesel olarak da Doğu ve G. Doğu Anadolu önde" dedi.
 
HEDEF 5 MİLYON MÜŞTERİ
 
Akbank’ın her yıl yaklaşık 100 milyon dolar teknoloji yatırımı yaptığını hatırlatan Orkun Oğuz, bankanın direkt bankacılık müşteri sayısının 2.5 milyona yaklaştığını, hedeflerinin orta vadede 5 milyon kişi olduğunu söyledi. Akbank'ın web sitesinin de baştan aşağı yenileneceğini anlatan Oğuz, mobil bankacılıktaki hızlı gelişime dikkat çekerek şunları söyledi: "Özellikle mobilde hızlı bir büyüme olduğuna dikkat çeken Oğuz, şunları söyledi: “İnternet bankacılığında 1 milyon kullanıcıya Akbank olarak 7-8 yılda ulaşmışken, mobilde 1 milyon müşteriye 2 yılda ulaştık. Mobil bankacılığa geçen müşterilerimizin yüzde 30-40’ı internet bankacılığını kullanmayı bırakıyor. Mobil kullanıcı cep şubeye ayda 25 defa giriyor. Bu da hemen hemen her gün girdiğini gösterir. İnternet şubesine haftada 1, şubeye ise 2-3 ayda bir giriliyor."
 
Geri Dön şarkısıyla çağırıyor
 
Teknolojideki gelişimin reklam ve pazarlama dünyasına da yansıdığını anlatan Orkun Oğuz, bu değişimi şöyle aktardı: “Akbank direkt bankacılık kanallarını uzun süredir kullanmayan müşterilerimize eskiden SMS atardık. Şimdi mail adreslerine kendi isimlerine hitaben ‘Geri Dön’ şarkısı ile mail atıyoruz. Yani ‘Geri Dön’ şarkısı ile Akbank Direkt’e geri dön diyoruz. Mailleri alanların yüzde 57’si geri döndü.”