ABD’li telekomünikasyon şirketi Motorola, önümüzdeki ay uluslararası pazarlarda beşinci nesil teknolojiye sahip 3 yeni telefonu piyasaya sürmeyi planlıyor. Telefonlardan birinin fiyatı 350 Euro'dan (416 dolar) başlıyor. Alman Haber Ajansı’na göre bu telefonlar ABD pazarında piyasaya sürülmeyecek.

Teknoloji konusunda haberler yapan Cnet.com web sitesi, üç yeni telefonun model ve fiyatlarının Motorola Edge 20 Lite – 350 Euro, Edge 20 - 500 Euro (594 Dolar) ve Edge 20 Pro - 700 Euro (832 Dolar) olduğunu belirtti. Telefonların hepsinde arkada üç kamera var ve 6 GHz gücünde bir 5G bağlantı birimine sahipler. Bu da telefonun iletişim için yavaş ama daha kararlı beşinci nesil ağlara girmesine izin veriyor. Edge 20 telefonunun Ağustos ayında Avrupa, Latin Amerika, Ortadoğu ve Asya'daki bazı pazarlarda piyasaya sürülmesi beklenirken, Edge 20 Lite ve Edge 20 Pro telefonların Ortadoğu'ya ek olarak aynı bölgelerde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Motorola, her ne kadar ABD'de piyasaya sürülmeyecek olsa da, bu sonbaharda Kuzey Amerika'da yeni bir 5G Edge ailesi cihazının piyasaya süreleceğini paylaşmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Telefon şirketleri, dördüncü nesil telefonlardan önemli ölçüde daha pahalı olan ilk beşinci nesil telefonları 2019'da piyasaya sürmüştü. Ancak 2020 yılında ortaya çıkan Kovid-19 salgını, telefon şirketlerini beşinci nesil telefonları piyasaya sürme planlarını yeniden gözden geçirmeye ve fiyatlarını uzmanların beklediğinden daha hızlı düşürmeye zorladı.

Cem Uzan, Motorola hakkında suç duyurusunda bulundu

 

Motorola, yüksek fiyatlı katlanabilir ekranlı telefonu Razr 5G'yi duyurdu