Özellikleri ve tasarımıyla göz dolduran Moto X, dün akşam düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Ancak tanıtımdan gelen haberler Avrupa ve Türkiye'yi üzeceğe benziyor.

Aylardır hakkında söylentiler duyduğumuz ve sızan her yeni özelliğiyle teknolojiseverleri heyecanlandıran Moto X en nihayetinde resmiyet kazandı. Android 4.2.2 işletim sistemiyle çalışan telefon 4,7 inç AMOLED (316 ppi) ekranıyla 1184 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. 1,7 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 işlemcsi var ve 2 GB RAM ile çalışıyor. Dahili depolama konusunda ise iki seçenek sunuyor: 16 GB ve 32 GB.
Moto X 4G (LTE), NFC, Bluetooth ve kablosuz şarj gibi bağlantı özelliklerine sahip. Kamera konusunda ise arkada 10,5 MP, ön tarafta ise 2 MP ile donatılmış. Heyecan uyandıran özelliklerinden biri de 24 saat pil ömrü sunduğunun açıklanması. Üstelik bu kablosuz bağlantılar kurulduğunda geçerli. Hatırlarsanız Google CEO’su geçtiğimiz haftalarda pil ömrüyle ilgili çok iddialı açıklamalar yapmıştı; Moto X’te bundan daha farklı bir şey ile karşılaşsaydık dilimizden kurtulamazlardı.

Moto X Google Now’ın tamamen ses ile etkileşime geçilebilen özel bir versiyonunu kullanıyor. Önemli olan ise Google Now’ın kullanıcısını sürekli dinlemesi; yani telefona sesle komut vermek için öncesinde bir şeyi aktif etmenize gerek yok; cebinizdeyken bile komutlarınıza uyuyor. Kamera uygulamasını çalıştırmak için de herhangi bir tuşa basmanıza gerek yok; telefonu sallayarak kamera uygulamasını çalıştırabiliyorsunuz.
İyi haber
Moto X sadece 199 dolar fiyatla satışa sunulacak. Ayrıca cihazın çok ama çok fazla renk seçeneği var. Ön bölüm için iki renk, arka kapak için 18 renk, butonlar için 7 renk seçeneği var. Kullanıcılar Moto X’in renk seçenekleri ile kendilerine özel kombinasyonlar yaratabilecek. Eğer ortaya çıkan renk kombinasyonunu beğenmezlerse 2 hafta içerisinde geri gönderdikleri takdirde Motorola onlara istedikleri yeni kombinasyonu yapıp gönderecek.

Kötü haber
Moto X hiçbir zaman Türkiye’de satışa sunulmayacak! Meğer bu telefon sadece ABD’ye özelmiş ve Avrupa’ya bu seriden başka telefonlar sunulacakmış. Teşekkürler Google, tıpkı Chromebook’larda yaptığın gibi yine harika bir pazarlama başarısına imza attın. Zaten biz hala Nokia 3310 ile ceviz kırıyoruz, Moto X neyimize değil mi?
Moto X’in daha basit özelliklere sahip bir modelinin ya da sim kilitsiz ve sürekli güncellenecek olan Google Play versiyonunun Avrupa’ya da gelmesi bekleniyor fakat ne zaman olduğu bilinmiyor. (Stuff)