Eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, Facebook'un çatı şirketi Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg ile yapacağı "kafes dövüşü"nden önce ameliyat olması gerekebileceğini söyledi.

İki teknoloji milyarderi, haziran ayı sonunda karşı karşıya gelmeyi kabul etmişti.

Fiziksel bir dövüşün gerçekten olup olmayacağı belli değil, ancak birbirlerine yönelik çevrimiçi hamlelerle Musk ve Zuckerberg olası dövüşe olan ilgiyi arttırmaya devam ediyor.

En son pazar günü Musk, X üzerinden, dövüşün sosyal medya hesabından canlı yayınlanacağını söylemişti.

Voatürkçe'de yer alan habere göre Musk, dövüşten elde edilecek gelirin savaş muharipleri için bir hayır kurumuna gideceğini de sözlerine ekledi.

Zuckerberg de, sosyal medya platformu Threads hesabından, "Hayır işleri için gerçekten para toplayabilen daha güvenilir bir platform kullanmamız gerekmez mi?" diye sordu.

Mark Zuckerberg gönderisinde dövüş için "çok da heyecanlanmadığını" söyledi.

Karma dövüş sanatları eğitimi almış olan ve bu yılın başlarında ilk jiu jitsu turnuvasını tamamladığını bildiren Zuckerberg, dövüşe hazır olduğu mesajını verdi. Zuckerberg, ilk meydan okuduğunda Musk’a 26 Ağustos'u önerdiğini ancak Musk’un bunu onaylamadığını yazdı.

Zuckerberg, "Bu sporu seviyorum ve burada ne olursa olsun antrenman yapan insanlarla karşılaşmaya devam edeceğim” dedi.

Musk, pazar günü erken saatlerde ağırlık kaldırarak dövüş için antrenman yaptığını söyledi.

Daha sonra dövüşün zamanlamasına değinen Musk, planlanmış bir MRI ve ameliyat olasılığı nedeniyle tarihin "hala değişken" olduğunu belirtti.

Musk pazar gecesi "Yarın boynumun ve sırtımın üst kısmının MRI'sını çektireceğim. Dövüş olmadan önce ameliyat gerekebilir. Bu hafta belli olacak" dedi.

Karşılıklı fiziksel bir dövüşün bahsi, X'in sahibi olan Musk'ın Meta'nın Twitter’ın yeni rakibi Threads’i piyasaya sürmeye hazırlandığına dair bir tweet'e yanıt verdiği Haziran ayında başladı.

Musk, dünyanın başka hiçbir seçenek olmaksızın yalnızca Zuck'ın parmağının altında olduğu şeklinde alaycı bir üslup kullandı ancak daha sonra bir Twitter kullanıcısı Musk'ı Zuckerberg'in jiu jitsu eğitimi konusunda şaka yollu uyardı.

Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu yazdı. Zuckerberg teklifi kabul etmiş göründükten sonra Musk, Vegas Octagon'u önerdi.

Musk bu konu hakkında tweetler atsa da, iki ismin gerçekten Las Vegas’ta ringe çıkıp çıkmayacağı henüz netleşmedi.

Ancak, aralarındaki kafes maçı anlaşması tamamen şaka bile olsa dikkatleri üzerine çekti.

Bunun üzerine "dövüşçünüzü seçin" gibi gönderiler ve paylaşımlar zinciri ortaya çıktı.

Associated Press, pazartesi sabahı Octagon'un sahibi olan Meta, X ve Ultimate Fighting Championship'ten açıklama talep etti. 

Kafes dövüşü canlı yayınlanacak

 

Musk'ın kafes dövüşü teklifine Zuckerberg'ten yanıt