2012 yılının ekim ayında Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ile bir işbirliği anlaşması imzalayan Avea 2014’te de yeni projeler ve NBA heyecanıyla büyümek istiyor. Hürriyet'te yer alan haberde Erdal Sağlam, Avea ve NBA'in pazarlama sorumlularıyla görüşmesini aktardı. Sağlam'ın haberi şöyle:

NBA dediğimiz organizasyon yıllık 5 milyar dolar bütçeye sahip. Küresel çapta ise binden fazla kişiyi istihdam ediyor. ABD’nin New Orleans kentinde sorularımızı yanıtlayan Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, NBA Global Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Emilio Collins, NBA Küresel Pazarlama Ortaklıkları Başkan Yardımcısı Marc Armstrong ve efsane basketbolcu Tim Hardaway NBA-Avea işbirliğine dair gelişmeleri paylaştılar.

ELEMELER MAYISTA BAŞLIYOR

Sohbet toplantısında yeni projelere değinen Dehşan Ertürk. “Geçen yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz basketbol kampı organizasyonunu bu yıl 5 şehire taşıyacağız. Böylece, ilk kamp dahil yaklaşık 2 bin 750 çocuk elemelere katılmış olacak. Kampa seçilen toplam 350 çocuk da bu eğitimden ücretsiz faydalanacak” dedi. Dehşan Ertürk’ün anlattıklarına göre 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olarak, 2 klasmanda düzenlenecek olan NBA 3X elemeleri Mayıs-Haziran aylarında 5 ilde gerçekleşecek. Türkiye finalleri ise yine haziranda İstanbul’da yapılacak. 

SPONSORLUK DEĞİL ORTAKLIK

Emilio Collins ise Avea-NBA işbirliğinin kendileri açısından sponsorluk değil, işbirliği olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “NBA olarak hareketli bir kesime hitap ediyoruz. Küresel bir algımız var. Bu açıdan Avea’yla işbirliğimiz çok önemli. Bu ortaklığın temel değerleri çalışkanlık ve disiplin üzerine kurulu. Bu anlamda Türkiye genç, dinamik ve basketbol oyununu da çok seviyor. NBA olarak tek başımıza gelip Türkiye’de kamp organizasyonlarını yapamazdık. Avea’yla bunu başardık. Şimdi Türkiye’de daha fazla kentte kamplar düzenlemek istiyoruz.” Avea-NBA anlaşmasının 3 yıllık bir anlaşma olduğunu hatırlatan Emilio Collins, “Bizim açımızdan böyle bir sinerji yakalamışken bunu 3 yıllık değil, daha uzun vadeli bir ortaklık olmasını umuyoruz” dedi.

Geçen yıl 1 milyon yeni müşteri kazandı

2013’ün Avea iş modellemesi açısından başarılı geçtiğini söyleyen Dehşan Ertürk, ‘Akıllı Büyüme’ doğrultusunda markanın duygusal faydalarına, şebeke performansına, Avea mağaza ve çağrı merkezine yaptığı yatırımlara değindi ve şunları söyledi: “Yatırımlar sonucunda 2013’ü yılını 1 milyonu aşkın yeni aboneyle tamamladık. 418 bin net müşteri kazanımını son çeyrekte gerçekleştirdik. Gençlik markası Woops ve değerli müşteri platformu Prime lansmanları da başarıyı etkiledi.”