Ağ ürünleri üreticisi Netis’in Türkiye distribütörü DataStar, kullanıcılara kablosuz ağ konusunda esneklik sağlayan Netis WF2220 erişim noktasını (access point) satışa sundu. Geniş ev ve ofislerde kablosuz ağın performansını artıran ürün, Turbo tuşu ve zaman ayarlama özelliği ile kullanım konforunu da yükseltiyor.
 
300Mbps kablosuz hıza sahip olan Netis WF2220 erişim noktası, var olan internet bağlantısının menzilini artırıyor. Hem erişim noktası, hem tekrarlayıcı (repeater) özelliğine sahip olan ürün, istendiğinde Turbo tuşuna basılarak sinyal iletim gücünü yükseltebiliyor. Böylece evin ya da ofisin daha uç noktasında bir yerden kablosuz ağa bağlanılmak istendiğinde Turbo iletimi devreye alınabiliyor. Daha sonra yine aynı tuşa basılarak Turbo işlevi sona erdirilip, normal iletim düzeyine geçilebiliyor.
Kullanıcılara Wi-Fi bağlantıda esneklik sağlayan Turbo özelliğinin dışında Netis WF2220’in zamanlama özelliği de kullanımı kolaylaştıran önemli bir farklılık.  Kullanıcılar hangi zaman dilimlerinde kablosuz ağın etkin olacağını önceden programlayabiliyor. Haftanın belli gün ve saatleri tanımlanarak, o gün ve saat dilimde Wi-Fi etkin hale geliyor; diğer zamanlarda otomatik olarak kapanıyor. Hem evler hem işyerleri için önemli bir kullanım rahatlığı sağlayan bu özellik, Wi-Fi’ın sürekli açık kalmasının yol açabileceği riskleri de engellemiş oluyor.
 
Duvar, kapı, kat engellerini aşan güçlü özellikler
Netis WF2220 erişim noktası, gelişmiş yüksek güçlü amplifikatörler (PA) ve düşük gürültülü amplifier (LNA) teknoloji sayesinde kablosuz ağ sinyalinin iletiminde yaşanan sorunları ortadan kaldırıyor. Wi-Fi sinyallerinin sağlıklı iletimini engelleyen duvar, kapı ya da katlar gibi engelleri aşmayı sağlayan ürün, büyük evler, ofisler, depo gibi alanlar için ideal bir kablosuz ağ çözümü.
Erişim noktası özelliğinin yanı sıra tekrarlayıcı, WDS, Multi-SSID modları da olan ürün, kullanıcılara tek bir ürün ile esnek kablosuz ağ çözümü sunuyor. 5dBi gücünde iki adet harici anteni, daha geniş bir mesafede Wi-Fi iletimini kolaylaştırıyor. Antenler çıkarılıp değiştirilebiliyor.
Tüm Netis ürünleri gibi son derece kolay kurulup kullanılabilen ürünün tavsiye edilen satış fiyatı 34,90 USD + KDV olarak açıklanıyor.