Netis’in Türkiye distribütörü DataStar, yeni nesil kablosuz ağ standardı olan ve kablosuz ağ hızını üç kat artıran 802.11ac destekli yeni Netis yönlendiriciyi (router) satışa sundu. Netis WF2780 model yönlendirici, 1.2GHz kablosuz hızlara ulaşabilen, çift bant desteği sunan güçlü bir ürün.
5GHz bandında 867Mbps, 2.4GHz bandında ise 300Mbps kablosuz hız desteği sunan ürün, yüksek Wi-Fi hızının yanında güvenli bağlantı desteği de oluşturuyor. Eşzamanlı çift bant desteği sayesinde birden fazla cihazın ağa bağlandığı evler için ideal olan Netis WF2780, yüksek hız gerektiren uygulamalarda 5GHz bandını, e-posta, internette sörf gibi günlük uygulamalar için ise 2.4GHz bandını kullandırıyor. Bu şekilde oluşabilecek trafiği engelleyerek dengeli ve yüksek hızlı ağ bağlantısı oluşturuyor. Ayrıca hızlı Ethernet bağlantıları (5 adet Gigabit Ethernet girişi) sayesinde 10 kat daha hızlı Gigabit kablolu bağlantı desteği de sunuyor.
Bir önceki kablosuz ağ standardı olan 802.11n’e göre kablosuz bağlantı hızını üç kat artıran Netis WF2780 yönlendirici, bu sayede HD video, görüntülü telefon, online oyun gibi yüksek hız gerektiren birçok uygulamayı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlıyor. Üzerinde ikisi 5GHz, ikisi 2.4GHz bandını destekleyen dört adet anteni olan cihaz, geniş evlerde de kapsama alanı sorunu oluşturmadan kablosuz ağ oluşturuyor.
WPS tuşu sayesinde güvenlik ayarları da kolayca yapılan ürün, uygun fiyatıyla da (tavsiye edilen satış fiyatı 94,90 USD+ KDV) dikkat çekiyor. Netis WF2780 AC destekli yönlendirici, tüm Netis ürünleri gibi kolay kurulum desteği ile birlikte geliyor.