1999'da Paul Tollett ve Rick Van Santen tarafından başlatılan müzik ve sanat festivalini Goldenvoice şirketi organize ediyor. Şirketten yapılan açıklamada, "Coachella Collectibles, ömür boyu festival geçişlerine sahip olmak, benzersiz yerinde deneyimlerin, fiziksel öğelerin ve dijital koleksiyonların kilidini açmak için türünün ilk örneği olan bir fırsattır. Keşfetmek için yeni teknolojiyi benimseyin” denildi. 

On ürünlük koleksiyon, 4 Şubat 2022'de satışa çıkacak. 

NFT'LER AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAK

Coachella’ya ömür boyu erişim sağlayan NFT’ler açık artırma ile satışa sunulacak. Ömür boyu biletleri içeren Coachella Keys Collection (Coachella’ya Giriş Anahtarları Koleksiyonu) birini alamayanların satın alabileceği  başka NFT koleksiyonları da mevcut. Bunlar arasında Sights and Sounds Collection ve Desert Reflections Collection’un NFT ürünleri var.

NFT NEDİR?

İçerisinde resim, ses dosyası, video veya fiziksel bir varlığın dijital karşılığını bulunduran ve “benzersiz dijital varlık” olarak tanımlanan NFT (Non-Fungible Token), yaygın olarak dijital sanat eserleri için kullanılıyor. Blockchain teknolojisinin ürünü olarak NFT, dijital varlıkların Blockchain ile imzalanarak kripto para birimleriyle satılması anlamına geliyor.

Sahte NFT'lere dikkat

 

Facebook ve Instagram’dan NFT adımı