MWC 2014'te bomba üstüne bomba yağıyor. Nokia düzenlediği basın toplantısıyla birlikte Android'li telefonu Nokia X'i resmen tanıttı. Aslında Nokia X ailesi de diyebiliriz. Nokia X'le birlikte X+ ve XL modelleri var. X+, X'in biraz daha gelişmiş hali. Bellek miktarı biraz daha fazla, 768 MB RAM var. XL ise isminden belli olduğu üzere büyük ekrana sahip.



Nokia X serisinin en büyük özelliği ise Android işletim sistemi olmasına rağmen Microsoft'un hizmetlerine sahip olması. Google Drive, Gmail, Google Maps gibi hizmetler yok. Google Play'den uygulama indirilmiyor. Bunun yerine Nokia yüzlerce ve binlerce uygulamanın olduğu kendi Android uygulama mağazasını kullanıcılara sunuyor. Geliştiriciler ise sınırlı değişikliklerle kendi uygulamalarını Nokia uygulama mağazasına entegre edebilecek. Nokia X için durum böyle olmasına rağmen dışarıdan uygulama yüklenebiliyor.



Öte yandan Asha 230 ise 45 Euro (yaklaşık olarak 61 dolar) fiyat etiketine sahip. Asha ailesinin en yeni üyesi olan bu cihaz, 2.8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana, 64MB RAM ve 256MB dahili depolama alanına sahip. MicroSD kart desteği sunan Asha 230'un arka tarafında 1.3 MP'lik kamera ve 1,200 mAh değerinde batarya bulunuyor.
Nokia X 99 avroluk satış fiyatının bulunduğu söyleniyordu. Cihazın ülkemizdeki fiyatı ise büyük bir merak konusuydu. Konuyla alakalı bazı açıklamalarda bulunan Nokia Türkiye'nin Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, Nokia X'i önümüzdeki aylarda 500 TL civarında bir satış fiyatıyla Türkiye pazarına sunacaklarını açıkladı.