Nokia, Asha cihazları için 1.4 versiyon güncellemesini yayınladı. Güncelleme Over-The-Air (FOTA) aracılığıyla yüklenebilir. Asha 230, 500, 501, 502 ve 503 modelleri için yayınlanan güncellemenin OTA üzerinden dağıtımına başlandı. Yeni güncellemenin getirdiği en büyük yeniliklerin başında, Asha kullanıcıları internet bağlantısız müzik dinleyebilecekleri Nokia Mix Radio uygulamasına kavuşuyor.
 
1.4 Versiyon güncellemesinin önemli özellikleri şunlardır;
 
- Otoportre ve panorama modları ile daha iyi fotoğraf çekebilmek için sesli rehber eklenmiştir. Fotoğraflarınızı kişisel çevrimiçi galeriniz olan OneDrive'a aktarabilir, 7GB ve arttırabilir alana sahip olduğunuz bu galeriye istediğiniz an erişebilirsiniz.
 
- Müzik uygulamasının yeni sürümü nerede olursanız olun en sevdiğiniz şarkıların keyfini çıkarmanızı sağlar. Belirlenmiş bazı ülkelerde Nokia MixRadio hizmeti ile milyonlarca şarkı ve şarkı karışımları (*) ücretsiz olarak erişime sunulacaktır.
 
- Sosyal medyada bulunan arkadaşlarının doğum günlerini görebilir ve Tweet'lerine ne kadar re-tweet aldığını geliştirilmiş Fastlane özelliği ile takip edebilirsin.
 
- Ebeveyn denetimleri özelliği, çocukların ziyaret etmemesi gerektiği sitelere erişimi engellemekle beraber tarayıcı ve uygulama yüklemeleri için bir kısıtlama kodu ayarlamak için geliştirilmiştir.
 
- Güç tasarrufu modu ile telefon pilinin daha uzun süre kullanılmasına yönelik geliştirmeler yapılmıştır. Telefon işlevselliği ve performansı ile beraber Akıllı Çift SIM işlevselliği (**) geliştirmesi , iletişim grupları ve daha fazlası için ek iyileştirmeler yapılmıştır.
 
NASIL YÜKLENİR?
 
Güncelleme Over-The-Air (FOTA) aracılığıyla yüklenebilir.  Bu yeni yazılımı telefonunuza nasıl güncelleyebileceğiniz öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
MixRadio Asha 230/230 Dual SIM için mevcut değildir .