Stephen Elop, Nokia’dan Microsoft’a geçişi için 18.8 milyon Euro ödeme alacak. Başka bir deyişle, Finlandiyalı şirketin, kendisinin yönetimi altındayken kaybettiği her 1 milyar Euro’luk değer için 1 milyon Euro alacak. Bu ödül, Nokia’nın başına geçmek için Microsoft’u bırakırken aldığı 6.2 milyon dolardan yalnızca 3 yıl sonra veriliyor. Bu 18.8 milyon Euro içerisinde, 18 aylık maaşına ek olarak, yönetim teşviki verilecek. Bunun %70′ini Microsoft öderken, %30′unu Nokia karşılayacak.
Peki kendisi Nokia’daki CEO’luk süreci boyunca neler yaptı? Elop, Nokia’nın başına geçtiğinde, telefon pazarının bir dönem tartışılmaz lideri olan Nokia’nın %34.2 pazar payı bulunuyordu, Elop geldiğinde Windows Phone ile çalışmalara başladı ancak pek başarılı olamadı, şirketin telefon bölümü Microsoft’a satıldığı sırada Nokia’nın akıllı telefon pazarındaki payı %3 kadardı.
Komplo teorisyenleri, eski Microsoft yöneticisi Elop’un zaten başından beri planının bu olduğunu ve dünyanın bir dönem en büyük telefon üreticisi olan Nokia’yı 5.44 milyar dolara satmasının fazla ucuz olduğunu düşünseler de, Stephen Elop halinden oldukça memnun olduğunu söyleyebiliriz. Computerworld