Bilgisayarınızı virüslere karşı korumak için çeşitli antivirüs programları kurarız. Peki antivirüs programları ne kadar işe yarar?
 
Ünlü antivirüs programı Norton'un Başkan Yardımcısı Brian Dyle'ın bu soruya cevabı pek de iç açıcı değil. Dyle'ın itiraf gibi açıklamasına göre hackerlar, antivirüs programlarını yendi. Dyla göre hackerlar her zaman insanların bilgisayarlarını ele geçirmek için yeni yollar buluyor ve artık endüstri buna para yetiştiremiyor.
 
HALA TEK ÇÖZÜM ANTİVİRÜS PROGRAMLARI
 
Dyle ayrıca mevcut korumaların siber saldırıların sadece yüzde 45'ine karşı koyabildiğini de açıkladı. Bu yüzden sizi şok edebilir fakat Dyle'a göre bu açıkları bulup saldırılara karşı yeni koruma metodları üretebilmek için önemli bir seviye. Buna karşın Dyle sözlerini, "Tüm antivirüs programları aynı gibi görünse de hala zararlı uygulamaları bulmak, virüsleri temizlemek ve spamları engellemek için en iyi çözüm antivirüs programları" diyerek sözlerini sonlandırdı. Norton Antivirüs Yazılım,  80'li yıllardan bu yana dünyanın en büyük yazılım güvenliği şirketlerinden biri.