Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internet ortamında erişim engelleme ya da içerik çıkarma gibi konularda mahkeme kararlarını uygulamayan şirketlere para cezası getireceklerini, bununla ilgili bir düzenleme yapacaklarını bildirdi. Elvan, “Diyelim ki bir mahkeme kararı var, erişimin engellenmesi isteniyor. Erişim, ilgili şirket tarafından engellenmemişse veya içerik çıkarılmamışsa bu cezayla karşı karşıya kalacak” diye konuştu.
 
Sosyal medyanın yaygın bir şekilde kullanılmasında herhangi kısıtlamaya gidilmesi veya engelleme yapılmasına karşı olduklarını kaydeden Elvan, sosyal medyanın da kendi içinde bazı ahlaki değerlerinin olması gerektiğini vurguladı.
 
Twitter ofis açmıyor
 
Elvan, özellikle Twitter, Facebook gibi sosyal medya şirketlerinin önümüzdeki günlerde gerekli tedbirleri almadıkları takdirde toplum nezdinde kredibilitelerinin azalacağın düşündüğünü kaydetti. Elvan, Twitter ile başta yaşanan sorunların ardından yapılan görüşmelerde sıkıntıları aktardıklarını ve Twitter’ın da olumlu bakış açısı sergilediğini anlattı. Elvan, “Ancak ofis açma konusunda olumlu bir adım atmadılar” dedi.