ABD Başkanı Barack Obama, bugüne kadar siyaset dışında yaptığı etkinliklerle ve özel hayatıyla tüm dünyada en çok konuşulan başkanların arasında yer alıyordu. Dünya kupasında Danimarka'nın bayan başkanıyla çektiği selfie fotoğraf ve dünyaca ünlü oyuncu Meryl Streep'e aşık olduğunu söylemesi gibi siyaset dışı olaylarla sürekli gündeme gelen Obama, bu seferde çok konuşulacak bir olaya imza attı.
 
ABD Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz günlerde Hour of Code isimli bir etkinliğe katıldı. Günümüzde artık kodlamanın çok önemli olduğunu söyleyen Obama, herkesin kodlama yapmayı öğrenmesi gerektiğini belirterek etkinlik kapsamında ufak bir program da kendisi yazdı. Böylece Obama, Yıllık Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası kapsamında yazdığı program sayesinde "Bir bilgisayar programı yazan ilk başkan" unvanının sahibi oldu.
 
Konu hakkında konuşan Code.org ortak kurucusu Hadi Partovi, Obama'nın basit bir kod kullanarak ekrana bir kare çizdiğini söyleyerek, zaten her şey gibi kod yazmanın, program yazmanın da basit etaplardan başladığını dile getirdi. İşin zor aşamaları daha sonra geliyor, çünkü bir şeye başlarken önce basit etapları görürsünüz, karmaşık şeyleri değil. Böyle düşünüldüğünde de kod yazmanın sanıldığı gibi zor olmadığını anlamak zor olmayacaktır.
 
Daha önce de bir video hazırlayan Obama, günümüzde bilgisayar bilimlerinin çok önemli olduğunu, insanların oyun oynamanın yanında oyun yapabileceğini, program kullanmanın yanında kendi programını da yapabileceğini dile getirerek insanları teşvik etmeye çalışmıştı.