Sanal gerçeklik denildiğinde akla ilk gelen şirketler arasında yer almayı başaran Oculus, Rift sanal gerçeklik gözlüğünü kısa bir süre önce satışa çıkarttı. Kendi çevrimiçi mağazası üzerinden ürünün ön siparişlerini başlatan Oculus’un bu sanal gerçeklik ürünü için belirlediği 599 dolarlık fiyat etiketi birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmış durumda.

Minimum NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 ve üstü grafik işlemcilerle birlikte, Intel Core i5-4590işlemci ve 8 GB RAM bileşenlerle kombine edilmiş sistemlerde çalıştığı belirtilen Oculus Rift, kısaca şimdilik lüks bir hobi olarak görünüyor.

Şirketin kurucusu Palmer Luckey, geçtiğimiz dönemlerde verdiği çeşitli demeçlerde Oculus Rift’infiyatının 350 dolar seviyesinde olacağını belirtmişti. Doğrudan birinci ağızdan verilen bu fiyatın daha sonrasında 599 dolar şeklinde belirtilmesi önemli bir tepki oluşturmuştu. Bunun akabinde Palmer Luckey de bir açıklama yaptı ve daha önceden verdiği fiyatın net olmadığını ve üzerinde çok düşünülmeden verilen bir fiyat olduğunu ifade etti. Oculus Rift daha yüksek bir fiyatla satışa çıktığı için üzgün olduğunu belirten ve özür dileyen CEO, kullanıcıların satın alma sırasında verilen rakamdan çok daha fazlasını deneyimleyeceğini savundu.