n11.com, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, bütün kredi kartı tiplerinin tüm sadakat programlarını destekleyen altyapısı sayesinde internetten yapılan ödemelerin daha hızlı ve kolay gerçekleştirilmesini sağlıyor. 16-18 Şubat tarihlerinde gerçekleşen Avrupa’nın en büyük ödeme sistemleri konferansına katılan n11.com ödeme kanallarının e-ticaret içerisindeki önemini vurguladı.
 
16-18 Şubat tarihlerinde Berlin’de gerçekleştirilen Avrupa’nın en büyük ödeme sistemleri konferansı olarak bilinen Üye İşyeri Ödeme Ekosistemleri Konferansı (Merchant Payment Ecosystem Conference)’na n11.com adına Ödeme Sistemleri Sorumlusu Cihan Demir katıldı. Demir’in 3 Türk konuşmacıdan biri olarak katıldığı konferansta 570’den fazla katılımcı ve 100’ün üstünde konuşmacı yer aldı.
 
Konferansta, Türkiye’deki online ödeme kanallarının çeşitliliği ve bunların e-ticarete nasıl yansıdığı ile ilgili temel bilgiler içeren konuşmasıyla yer alan Demir, Türkiye’deki online ödemelerde kredi kartı kullanım oranının yüzde 86 olduğu bilgisini verdi.
 
“n11.com’un kompleks ödeme modülü, kullanıcı dostu olarak tasarlandı”
Demir, “Avrupa’da genel olarak hesapta hâlihazırda var olan parayı harcama eğilimi var. Türkiye’de durum sosyoekonomik faktörlerden dolayı tamamen farklı. Daha sonra ödeme, taksit ve banka kampanyası gibi avantajlar, kredi kartını ülkemizde daha cazip hale getiriyor. Ayrıca Türkiye’deki gelişmiş bankacılık sistemi ve buna paralel olarak gelişen ödeme kanalları da Avrupa ile farklılaşıyor. Tam da bu noktada n11.com olarak, var olan bu karmaşık sistemi basitleştiriyoruz. n11.com, son kullanıcıya taksit, banka puanı ve kampanya gibi avantajları sunabilmek adına gelişmiş ama bir o kadar komplike olan bu ödeme kanallarının tamamını destekliyor ve bunu basitleştirerek kullanıcıya avantaj sağlıyor. Türkiye’deki bütün loyalty card yani tüm kredi kartı programlarına puan kullanımını destekleyen tek e-ticaret şirketiyiz. n11.com’un ödeme modülünün son kullanıcıya yönelik en büyük katkısı, ödeme kanalları bilgisi gerektirmeden bütün özelliklerden tek tık ile faydalanabilmesini sağlamaktır” dedi.
 
“Ödeme süreci, kullanıcıların alışveriş yapma sebebi değildir ama alışverişi terk etme sebebidir”
“n11.com olarak tüketicinin seçimlerine göre ödeme davranışlarını izliyor, ölçümlüyor ve kanalları buna göre geliştiriyoruz. 2014’e ait gerçekleşen ödeme işlemlerinin %52’si taksit kullanılarak, %9’u ise banka puanı kullanılarak gerçekleştirilmiştir” diyen Cihan Demir konuşmasında, ödeme sürecinin kullanıcıların alışveriş yapma sebebi olmadığını ama alışverişi terk etme sebebi olabildiğini belirtti.