Uzmanlar, çocuğun yeteneklerini tanıyarak Facebook kurucusu Zuckerberg gibi başarılı bireyler yetiştirilebileceğini vurguluyor.
Çocuklarının eğitim hayatındaki kötü gidişatı bilgisayara olan düşkünlüğüne bağlayan aileler, çocuklarının varolan yeteneğini göremeyebiliyor.
Yetenek tahlili ve sonuçları doğrultusunda gelişim segileyen çocukların ileride bir Zuckerberg veya Steve Jobs olabileceğini ancak ailelerin çoğunun bu yetenekleri dikkate almadığını veya göremeyebildiklerini belirtiliyor.
HelpA Akademi Genel Koordinatörü ve Klinik Psikolog Gülşah Sam Orhan günümüzün ailelerinin sıkıntısı olan çocukların bilgisayar dünyasına olan bağlılığının kötüye yorulmaması hakkında ebeveynleri uyararak şunları belirtti:
Sürekli bilgisayar başında mı? 
“Erkek çocuk sahipleri 'Çocuğum sürekli bilgisayar başında, sürekli top oynuyor, derslerine önem vermiyor, hayvanlara aşırı ilgi gösteriyor’ diye şikâyet eder. 
Kız çocuğuna sahip aileler ise; bebeklerinin saçlarına değişik şekiller veriyor, anlamsız resimler yapıyor, içine kapanık veya tam tersi çok konuşuyor’ diyerek yakınır.
Ailelerin özellikle pek çoğu çocuklarının okuldaki başarısızlıklarının altında yatan sebeplerin bunlar olduğunu düşünürler.
Bu davranışlarından kurtulan çocuğun derslerinde çok başarılı olabileceği fikrine kapılırlar.
Oysa her birey ruhunu beslemek adına, yeteneklerinin icrasına yönelik bir çizgide yürümeyi tercih eder.”
Ayrıca günlük çocukların bilgisayar başında geçirilen süre 2 saatten fazla ise bilgisayarı ortak kullanım alanına çekmek ve aile içi bilgisayar saatleri düzenlemenin yararlı olabileceği vurgulanıyor.