Vodafone Türkiye bünyesinde inovasyon faaliyetlerini sürdüren ve 30'u aşkın ülkedeki 400 milyonu aşkın Vodafone abonesi için teknoloji üreten OKSİJEN, Avrupa’ya ihraç ettiği lokasyon bazlı servislere bir yenisini ekledi. OKSİJEN mühendisleri tarafından geliştirilen mobil şebeke konumlandırma ürünü (GMLC), İtalya’da devreye alındı. Sistem, 112 no’lu acil aramalar sonrasında abonenin o anda bulunduğu lokasyonu belirleyip Acil Arama Merkezi’ne bildiriyor.

Türkiye'nin dijital geleceğine liderlik etmeyi hedefleyen Vodafone Türkiye, global inovasyon şirketi OKSİJEN aracılığıyla geliştirdiği lokasyon bazlı teknolojileri Avrupa’ya ihraç etmeye devam ediyor. OKSİJEN mühendisleri tarafından geliştirilen mobil şebeke konumlandırma ürünü (GMLC), İtalya’da devreye alındı. Herhangi bir abonenin şebeke veya GPS tabanlı lokasyon bilgisinin tek noktadan elde edilmesi bu teknolojiyle mümkün oluyor.

OKSİJEN GMLC ürünü, Vodafone İtalya mobil şebekesine bağlı abonelerin 112 no’lu acil aramaları sonrasında mobil şebeke üzerinden abonenin o anda bulunduğu lokasyonu belirleyip Acil Arama Merkezi yetkililerine bildiriyor. Sistem, herhangi bir mobil uygulama kurulumu gerektirmeden kullanılabilmesiyle de avantaj sağlıyor. Ürünün kaybolan dağcıların konumlandırılması, ilk yardım aramalarında konum bazlı acil müdahale imkânı gibi sosyal faydalar sağlamasının yanı sıra lokasyon tabanlı katma değerli servislerin geliştirilmesininde önünü açması bekleniyor. OKSİJEN tarafından geliştirilen ve Türkiye’de kullanılan altyapı  daha önce Vodafone İngiltere, Vodafone Almanya, Vodafone Hollanda ve Avusturya TAG Group'da da kullanıldı.

OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, şunları söyledi:

"OKSİJEN olarak, Vodafone Türkiye çatısı altında teknoloji üretirken global birikimimizi kullanıyoruz ve yine global partnerlerimize en yeni mobil teknolojileri sunmaya çalışıyoruz. OKSİJEN'in gücü yenilikçilikten geliyor. Global Ar-Ge merkezi olmamız sayesinde, 30'u aşkın ülkedeki 400 milyonun üzerinde abone için teknoloji üretiyoruz. Türkiye'de üretilen çözümleri, Vodafone'un faaliyet gösterdiği tüm ülkelere ihraç ediyoruz. Vodafone Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak, Türkiye mobil iletişim sektörünün 
ufkunu genişletiyoruz. Lokasyon bazlı teknolojimizin İngiltere, Almanya, Hollanda ve Avusturya’dan sonra İtalya’da da kullanılıyor olmasından mutluluk duyuyoruz. Uluslararası arenada faaliyet gösteren diğer mobil teknoloji firmalarının ürettiğimiz teknolojileri benimsemesi, Türkiye'deki mühendislerinin eseri olarak yurtdışına ihraç ettiğimiz teknolojiler bize gurur veriyor."

Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç ediyor

Vodafone'un tüm operasyonları içinde "Global İnovasyon Merkezi" seçilen OKSİJEN, Vodafone Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak, bir yandan Türkiye’de mobil ve sabit iletişim sektörünün ufkunu genişleten çalışmalara imza atarken bir yandan da uluslararası inovasyon standartlarının belirlenmesine katkıda bulunuyor. OKSİJEN, ağırlıklı olarak Lokasyon Bazlı Servisler, Kurumsal ve Bireysel Çözümler, Akıllı İletişim Çözümleri gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda, iç ve dış mekân konumlandırma 
teknolojilerinden makinelerarası iletişime, mobil ticaretten yakınsamaya kadar geniş bir yelpazede teknoloji çözümleri geliştiriyor.