Öyle bir an gelir ki, o çok sevdiğimiz serinin ilk oyunu, beklediğimiz kadar iyi çıkmaz. Onun yerine o serinin ikinci oyunu daha iyi çıkar ve “vay anasını adamlar gerçekten oyuncuları dinleyip bunun üzerine çalışmış” deriz.

Tabii Dragon Age 2’den bahsetmiyorum fakat yine de ikinci oyunlar konusunda bizi oldukça ters köşe yapan yapımlar var.

Ben bunlardan yine her zaman olduğu gibi 5 tane seçtim, şimdi gelin bunlar hangileri hep beraber bakalım.

Mass Effect 2
İlk Mass Effect inanılmaz heyecanlandırmış olsa bile Mass Effect 2 öyle bir ters köşe yapıyordu ki, bunu unutmak kolay değildi. Oyunun bütün kötü yanlarını atan ve hikayeyi bu kadar şovlayan bir başka oyun daha hatırlamıyorum. Savaş sisteminin dinamikliği, oyun boyunca Collectors mevzusunun sürekli tempoyu yüksek tutması ve gereksiz kısımların tamamen kırpılması Mass Effect 2’yi oyun tarihinin en sağlam rol yapma oyunlarından birisi olarak kazıdı sanırım.
System Shock 2
System Shock benim en sevdiğim oyunlardan biridir. Hani muhteşem hikayesini ve zamanına göre gerçekten yenilikçi mekaniklerini geçtim, System Shock 2 seriyi yegane değiştiren ve bambaşka bir hale getiren isimdi. Yıllar geçti, hala indirip oynadığım vakit System Shock 2’nin yayınlandığı yıla göre ne kadar geleceği gören bir yapım olduğuna hayret ediyorum.

Team Fortress 2
İlk Team Fortress ile Team Fortress 2 gerçekten acayip alakasız oyunlar. Hani ilk yayınlandığı vakit Team Fortress 2’yi gördüğümde bunun ilk oyunla alakasının ne olduğunu cidden sorgulamıştım. Tabii Valve’ın bütün işleri gibi, TF 2’de kendisini inanılmaz bir şekilde kanıtladı. İlk oyunun mekaniklerinin, görselliğinin ve tarzının üzerine o kadar fazla şey koyuyordu ki TF 2, içerdiği espriler, karakterler ve minik hikayeleri bile bambaşkaydı. 
Half Life 2
Tamam iki tane Valve oyunu biraz fazla olmuş olabilir ama Half Life 2’den bahsediyoruz. Orijinal efsanenin üzerine yıllar sonra çıkan ve Source motorunun gücünü tam anlamıyla gösteren yapım, dünya üzerinde en çok bilinen oyunlardan birisi olarak haklı tahtında oturuyor. Her ne kadar Half Life 3 günün birinde çıkacak diye melül melül beklesekte, Half Life 2 hala oldukça fazla popüler ve oynanmaya devam eden bir oyun.
(Merlininkazanı)