Özel uçak sektörü Türkiye'de hızla büyüyor. Bununla birlikte özel uçak sahipleri de teknolojideki gelişmelere ve özel ihtiyaçlarına yönelik olarak farklı tasarımlar talep etmeye başladı. Eylem Türk’ün Milliyet’teki haberine göre VIP uçaklara bakım, modifikasyon ve dönüşüm hizmeti veren AMAC Aerospace Türkiye'nin Operasyon Direktörü Atilla Güney, “Atatürk Havalimanı’nda Sancak Air’den devraldığımız hangarımızda iş  jetlerinin bakım ve modifikasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Tasarımlarımızda sınır yok. Uçaklarına farklı tasarımlar yapmamız yönünde birçok talep alıyoruz" dedi.
Güney, jet sahiplerinin talepleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Metal aksamlarda altın kaplamayı tercih edenlerin yanı sıra uçak içinde jakuzi, garaj, dua odası ve disko alanı yapılmasını isteyenler de var."
Uçak içindeki garajın, otomobilini yanında götürmek isteyenler tarafından talep edildiğini anlatan Güney, şöyle devam etti: "Ayrıca isteğe göre uçakların dışına kameralar yerleştirebiliyoruz. Böylece uçak içindeyken, dışarıdaki manzara yolcular tarafından izlenebiliyor.
Jet sahipleri bunların yanı sıra uçak içinde yatak odası, toplantı odası, misafir yatak odası, oturma odası gibi bölümlerin yapılmasını istiyor. Ancak her talebe yanıt veremiyoruz. Mesela jakuzi ve havuz bu talepler arasında yer alıyor. Çünkü uçuş şartlarına göre suyu sabitlemek mümkün değil."