Akıllı telefonlarda yer alan Scoopshot, kullanıcıların çektiği fotoğraf ve videoları medya devlerine ulaştırarak para kazandırıyor.
Akıllı telefonlar ve tabletler sosyal paylaşım sitelerinin yaygınlaşmasıyla beraber fotoğraf çekmek ve bu fotoğraflar paylaşmak daha fazla kullanılmaya başladı. Sadece eşe dosta gösterilen çekilen fotoğraflar artık para kazandırmaya başlıyor.
Haberi yakala
Scoopshot, uygulama akıllı telefon fotoğraf işine habercilik ruhu katıyor ve kullanıcıların sıcak gelişmeleri anında görüntüleyip dünyanın medya devlerine ulaştırmasını sağlıyor. Scoopshot bunu yaparken fotoğrafı çeken kullanıcıların fotoğraflarda imzasını yayınlayarak karşılığında para kazandırıyor. Örneğin, büyük bir siyasi protesto, bir trafik kazası, futbol maçındaki olaylar, doğal afet veya bir müzik konseri gibi birçok farklı kategoride fotoğraf paylaşmak mümkün. Söz konusu fotoğraflar, Scoopshoot ile anında dünyanın önde gelen medya devlerine ulaşıyor.
Scoopshot nasıl çalışıyor?
Akıllı telefon ve tabletlere yüklenen uygulamayla haber değeri taşıyan görüntüler Scoopshot üzerinden paylaşılıyor. Görüntünün bedeli kullanıcılar tarafından belirleniyor ve dünyanın dev medya şirketlerine sunuluyor. Söz konusu görselleri kullanmak isteyen medya şirketleri, fotoğrafları satın alıyor ve haberlerde kullanıyor.
Türkiye’de Hurriyet’te
Scoopshot, Avrupa’da yaklaşık 3 yıl önce kullanıma açıldı. Ancak dünyanın önde gelen medya şirketlerinin uygulamaya yoğun ilgi göstermesi kısa zamanda uygulamanın popüler olmasını sağladı. Türkiye’den Hürriyet tarafından kullanılan Sccopshot’tan, şu anda fotoğraf kullanan medya şirketleri arasında SkyNews, Deutsche Welle, USA Today, Metro gibi önde gelen medya kuruluşları bulunuyor. Scoopshot hem Apple’ın mobil işletim sistemi iOS (https://store.scoopshot.com/app/hurriyet/ios) hem de Google’ın mobil işletim sistemi Android’te (https://store.scoopshot.com/app/hurriyet/ios) ve Windows mobil işletim sistemi Windows Phone 8’de (https://store.scoopshot.com/app/hurriyet/wp) yer alıyor. Tablet bilgisayarla da kullanılabilen Scoopshoot, e-posta ile birkaç dakika içinde bir hesap açtıktan kullanıma hazır oluyor.