Apple'ın iPhone 6 etkinliğinde duyurduğu mobil ödeme sistemi Apple Pay, finans dünyasında büyük ses getirdi. Ödeme sistemleri sektörüne yeni bir deneyim getirecek Apple Pay, rakiplerinin tepkisini çekmekte ise gecikmedi. Mobil ödeme sistemlerinin öncü firması PayPal, yayınladığı yeni reklamda doğrudan Apple Pay'i hedef alarak bu alanda yaşanacak rekabeti ortaya koydu.
 
Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde, Apple'ın bulut platformu İcloud'un hack'lenmesi sonrası ünlü isimlerin çıplak resimleri internete düşmüş ve büyük bir skandal patlak vermişti. İşte bu güvenlik skandalı PayPal'e malzeme oldu.
 
PayPal’ın dün The New York Times gazetesinde yayınladığı tam sayfa reklam afişinde, Apple'ın hack'lenme skandalına göndermede bulunarak, “Biz insanlar, paramızın selfie’lerimizden daha güvenli olmasını istiyoruz“ mesajıyla dev şirketin güvenlik açığına vurgu yaptı.


 
PayPal, ayrıca resmi Twitter hesabından paylaştığı diğer reklamda, “Paramızla ilgili endişe etmeyi bırakıp, paramızın tadını çıkaralım,” tweet'iyle, Apple Pay’e ikinci bir gönderme daha yaptı.
 

Ayrıca PayPal yöneticileri, kendisine rakip gördükleri Apple Pay'in mobil ödemelerde uzman olmadığını, bu alanın ayrı bir uzmanlık gerektirdiğini belirterek, sorunlar yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladılar.
 
PayPal'ın, Apple Pay'i kendine rakip görmesinin en büyük nedeni, Apple'ın yaptığı tanıtım sonrası, PayPal'ın sahibi eBay hisselerinde yaşanan düşüş. 9 Eylül'den bu yana eBay hisselerindeki düşüş devam ediyor.