İnsanların paraya dair fikirlerini kökten değiştiren PayPal, zaman, para ve teknoloji ilişkisine odaklanan ilginç bir araştırmaya imza attı. Türkiye, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İsrail, İtalya, Japonya, Rusya, Singapur, İngiltere ve ABD’de yapılan araştırma, teknolojinin insanların gündelik hayatlarına, alışveriş alışkanlıklarına ve ekonomiye nasıl etki ettiğini ve bunun ülkeden ülkeye nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.
 
İşte araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlar…
 
HESAP BİLGİLERİNİN ÇALINMASINDAN EN ÇOK TÜRKLER KORKUYOR
 
Online ödeme yaparken insanları en çok kaygılandıransa hesap bilgilerinin çalınması. Dünya genelinde insanların yüzde 57’si verilerinin başkalarının eline geçmesinden korktuklarını söylerken, Türkiye yüzde 69 ile bu listenin başında geliyor; bizi yüzde 68’le Singapur ve yüzde 66 ile Japonya takip ediyor. Hesap bilgileri konusunda en rahat olanlar ise İngilizler (yüzde 49), ABD’liler (yüzde 46) ve İtalyanlar (yüzde 44). Yine online ödeme esnasında Türklerin çok canını sıkan şeylerin başında (yüzde 41), her ödemede tüm kart bilgilerini yeniden girme zorunluluğu ve işlemin ortasındayken, zaman aşımından ötürü sayfanın kapanması (yüzde 31) geliyor. “Siteyi hiç kullanmayacağımdan emin olduğum halde kayıt yapmak” ve “İşlemi tamamlarken, son sayfada ek vergiler veya ‘gizli’ masraflarla karşılaşmak”tan Türklerin yüzde 29 şikayetçi. Şifre ve pin kodlarını ezberlemek ise Türklerin yüzde 24’ünü zorluyor.
 
TÜRKLER TEK TUŞ ÖDEME İMKANI İLE EN ÇOK İŞTE YARIM KALAN İŞLERİNİ TAMAMLAMAK İSTİYOR
 
“Tek tuşla ödeme yapma imkanı size günde 30 dakika kazandırsa, bu zamanı nasıl değerlendirirdiniz?” sorusuna dünya genelindeki insanların çoğunluğu, yani yüzde 43’ü  “Arkadaşlar ve ailemle vakit geçirmek isterdim” yanıtını verirken, Türklerin sadece yüzde 45’i bu vakti aileleri veya arkadaşlarıyla değerlendirmeyi planlıyor. Çünkü ankete göre Türklerin bu yarım saatte en çok (yüzde 55) yapmak istedikleri “İşte kalan işleri tamamlamak”.
 
İşteki açıkları kapatmak konusunda Türklere yüzde 41’le en çok yaklaşan ülke İsrail; Ruslar, İtalyanlar ve Fransızlar bu listenin sonunda yer alıyor. Ayrıca kazandıkları yarım saatte Türklerin yüzde 32’si dinlenmek, yüzde 27’si kitap okumak, yüzde 25’i spor yapmak, yüzde 19’uysa uyumak istiyor.
 
TEKNOLOJİNİN FENDİ ÇANTALARI YENEMEYECEK
 
“Yakın bir gelecekte tüm ödemeler dijital olarak yapılsa bu çantalara nasıl yansır?” dendiğinde ise insanların hemen hemen yarısı (yüzde 48) bunun çantaların tedavülden kalkmasına yol açmayacağını söylüyor. Yüzde 18’lik bir kesim çantaların işlevselliklerini kaybedeceğini, ancak moda aksesuarı olarak kalacaklarını; yüzde 15’i boyutlarının çok küçüleceğini, yüzde 11’i sadece cep telefonu taşımak için kullanılacaklarını, yüzde 7’si ise çantaların tümüyle ortadan kalkacağını düşünüyor. 
 
TRAFİK SORUNU VE HESAP BİLGİLERİNİ VERMEK EN ÇOK BİZİ ZORLUYOR
 
Günlük hayatta karşılaştıkları zorluklardan, online formlara tekrar ve tekrar hesap ve kredi kartı bilgilerini girmek, ödeme yapmak için sıra beklemek ve trafik arasında hangisinden kurtulmak istedikleri sorulduğunda Türklerin yüzde 39’i oyunu trafikten yana kullanıyor. Yüzde 33’ü kuyrukta beklemenin ortadan kalkmasını arzu ediyor. Trafik sorunundan kurtulmayı umanların başında, yüzde 56 ile İsrailliler (ki dünya genelinde de durum böyle, insanların yüzde 42’sı trafiğin ortadan kalkmasını istiyor). Kuyrukta beklemekten en az hoşlanan halk yüzde 54 ile İtalyanlar. Tekrar tekrar hesap ve kredi kartı bilgilerini girmekten en çok sıkılanlar da yüzde 23 ile yine Türkler.
 
BANKADA KUYRUK BEKLEMEK TÜRKLERİ ÇILDIRDITIYOR
 
Peki insanlar en çok nerede beklemekten nefret ediyor? Postane, banka ve mağazalarda kuyruk beklemekten en çok nefret edenlerin başını, yüzde 80 ile Çinliler ve yüzde 77’iyle Türkler çekiyor. Bu iki ülkeyi yüzde 76’lik oranla İtalya ve Brezilya takip ediyor. Buralarda kuyrukta beklemekten en az etkilenenlerse yüzde 40 ile ABD’liler.
 
DAHA İNSANİ BİR DÜNYA İÇİN ‘İNSAN EKONOMİSİ
 
İnsanların birbirleriyle daha yakın ilişki kurabileceklerine ve de kurmaları gerektiğine, hayatın daha insani ve anlamlı olduğu bir dünyanın mümkün olduğuna inanan PayPal bu fikri ‘People Economy/İnsan Ekonomisi’ olarak adlandırıyor. Üretenler, paylaşanlar ve işbirliği yapanlar; satın alanlar, satıcılar ve ticaret yapanlar hepsi aynı şeyi istiyor: Daha fazla söz hakkı ve daha az engel. 
 
PayPal’ın kesintisiz teknolojik inovasyonu, süreçleri iyileştirme çabası ve insanların paralarına hükmetmelerini sağlama misyonu, ‘İnsan Ekonomisi’nin tamamlayıcı unsurları.
 
Araştırma, PayPal adına, İngiliz araştırma şirketi Reputation Leaders tarafından gerçekleştirildi. PayPal’ın en büyük 15 pazarında yapılan ankete, yaşları 18 ile 64 arasında değişen 15 bin 105 kişi katıldı.
 
“Yenilikçi bir marka olan PayPal her zaman öncü olmak için çalışıyor. Dünya hızla değişiyor. Biz de pazardaki değişikliklere ve taleplere ayak uydurmak zorundayız” diyen PayPal Türkiye Ülke Direktörü Kıvanç Onan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm dünyada, yani küresel bir pazarda hizmet veriyoruz. Hizmet verdiğimiz insanları güçlendirecek ürünler sunabilmemizin yolu da tüm dünyada desteklediğimiz temel değerleri hem yerel hem evrensel düzeyde daha iyi kavramaktan geçiyor. Yaptığımız araştırma da bize bu anlamda yol gösterici oldu. Araştırma sonuçlarında ortaya çıkan çarpıcı noktalardan biri, Türklerin hesap bilgilerinin çalınmasından endişe duymaları oldu. Bu noktada biz PayPal olarak şunu söylemek isteriz ki; Finansal bilgileriniz PayPal ile her zaman güvendedir. Ayrıca her işlem yaptığınızda finansal bilgilerinizi tekrar tekrar girmek zorunda da değilsiniz.”