Üyelerine yeni mağaza tasarımlarıyla tanıştırırken perakende sektörüne ve piyasaya yönelik yenilikler sunan, tüketicileri yaşam standartlarını yükseltecek yepyeni ürünlerle tanıştıran Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD), bu yıl 30 Eylül - 1 Ekim 2014 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’nde yer alacak.
 
Ortaya koyulan bu yeni yaklaşım ve ürünlerin, piyasa ve tüketici talepleri doğrultusunda hızla hayata geçmesinde bilişimin son derece önemli olduğunu ifade eden Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, şunları söyledi:
“Perakende sektörü müşterinin ihtiyaçlarını uygun ürünlerle, doğru zamanda karşılayabilmek için büyük çaba gösteriyor. Bu noktada doğru kararlar alabilen ve doğru strateji üretebilen şirketler büyümeye devam ederken, yeni çağın gerektirdiği hızlı talebe ve farklılığa uyum sağlayamayan şirketlerin rekabette geri kaldığını gözlemiyoruz. Bilişim teknolojileri bu alanda çok önemli bir rol oynuyor.”
 
Geleceğin Perakende Eğilimleri Bilişim Zirvesi’nde yer alacak
 
Bilişimin perakendedeki rolü, satış noktalarında süreçlerin düzenlenmesinden çevrimiçi alışveriş gibi müşteriyle farklı temas noktalarının sağlanmasına kadar birçok alanda ortaya çıkıyor. Müşterisini tanıyan ve kişisel tercihlerine önem verdiğini hissettirerek mutlu eden, alışverişi daha kolay ve eğlenceli hale getiren sistemlerin teknolojiyle kurgulanması perakende sektörünün geleceğinde çok önemli bir yer tutuyor.
Kategori Mağazacıları Derneği, bu yıl Bilişim Zirvesi kapsamında yalnızca perakendecilere özel yuvarlak masa ve sempozyumlarla yer alacak. İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe, derneğin bu yıl ilk kez Bilişim Zirvesi’nde yer alacak olmasına dair şunları söyledi:
“Kategori Mağazacıları Derneği’nin perakende uygulamalarında bilişime verdiği önemi ve bilişimi perakende süreçlerinin bir parçası haline getirme konusunda ortaya koyduğu çabaları ilgi ve beğeniyle takip ediyoruz. Derneğin bu girişiminin diğer sektörlere de örnek olmasını diliyor, kendilerini Bilişim Zirvesi’nde görmekten mutluluk duyuyorum.”
 
Hedef 5 bin katılımcı
 
ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’14, 30 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ulusal ve uluslararası şirketlerin her düzeydeki yöneticisine hitap eden yepyeni bir bakış açısıyla, bilişim ve teknoloji dünyasını dikey sektörlerle buluşturacak. Zirve iki gün boyunca 5 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacak.