Twitter'ın geçtiğimiz yıl satın aldığı canlı yayın uygulaması Periscope, şu anda en çok konuşulan yenilikler arasında yer alıyor. Özellikle Türk kullanıcıların yaptığı canlı maç yayınları, Periscope'u sürekli gündemde tutuyor. Markalar ve çeşitli yayın kuruluşları tarafından da oldukça sık kullanılan Periscope, bu sefer yeni bir özelliğiyle gündeme geldi.
 
Periscope'un yeni özelliği kullanıcıların web sayfaları üstünden “yayıncı” (broadcaster) butonlarını embed etmelerine izin verecek. Böylece web sayfanız üzerinden, ilgili kullanıcının o an yayında olup olmadığı görülebilecek. Kısacası artık kullanıcılar, kullanıcı adlarıyla Periscope butonu şeklinde kendi blogları ya da web sayfalarına yaşayan bir buton ekleyebilecek. İlgili kullanıcı, Periscope’da yayına girdiği anda buton da değişecek ve kullanıcının o an canlı yayında olduğunu gösterecek.


 
Periscope’un “On Air” butonu olarak adlandırdığı servis biri büyük birisi de küçük buton olmak üzere iki farklı boyutta geliyor. Yayında olmadığı esnada Periscope’un kendi renginde bulunan buton, kullanıcı yayına başladığında kırmızı renge dönüşüyor. Bu butonu kullanmayı isteyen kullanıcıların periscope.tv/embed adresini ziyaret ederek, kullanıcı adlarını girmeleri ve kodu aldıktan sonra web sitelerine yerleştirmeleri yeterli oluyor.