Araştırmaya dayalı inovasyonu başarının can damarı olarak belirleyen Philips, kuruluşundan bu yana insanların hayatına anlam katan yenilikler ile hem tüketicilere hem de iş ortaklarına ilham kaynağı oluyor.
Philips, The Wall Street Journal Custom Content Studios işbirliği ile hazırladığı “İnovasyonun gücünün farkına varmak” başlıklı bilimsel rapor ile inovasyon kavramını başarılı örnekler ile detaylı bir şekilde inceliyor.
Dünyayı iyileştiren asırlık inovasyon deneyimi ile geçmişte yaptığı icatların yanı sıra günümüzde de insanların ihtiyaçlarını doğru bir şekilde anlayıp buna uygun çözümler geliştiren Philips, inovasyonda başarıyı kendi çalışmalarından örnekler ile de gün yüzüne çıkartıyor.
Tedavi Ortamları
Işık ve ses gibi çevresel faktörlerin sağlığımızı etkilediğine dair bilimsel kanıtların sayısı giderek artıyor. Hepimiz güneş ışığının bizi daha mutlu ettiğini ve bazı seslerin rahatlatıcı veya rahatsız edici olduğunu içgüdüsel olarak bilmemize rağmen, araştırmalar çevresel faktörlerin biyolojik saatlerimizi ve stres seviyelerini düzenlememize de yardımcı olabileceğini gösteriyor. Çevresel faktörlerin ayrıca hastalıktan kurtulmamıza ve yaralarımızın iyileşmesine de büyük etkisi olabiliyor.
Philips’in Tedavi Ortamları üzerindeki çalışmaları hasta deneyiminin yanı sıra personel memnuniyetini ve iş akışını iyileştiren, hastanelere yönelik insan odaklı bir çözüm olan Ambient Experience’ın geliştirilmesine kadar uzanıyor. O günden bu yana, Philips klinisyenlerin ve hastaların ihtiyaçlarına cevap vermek ve piyasaya yeni çözümler sunmak için ortaklarıyla birlikte Tedavi Ortamları konseptlerini geliştirmeye devam ediyor.
Şu an Philips ExperienceLab Hastane Bölümü’nde aşağıdaki Tedavi Ortamları konseptleri test ediliyor ve geliştiriliyor:
► Uyarlanabilir Tedavi Odası – ışığın ve doğadan kopmamanın olumlu etkisi
► PET/BT Hazırlık Odası – kanserle ilgili bir taramadan önce hastaların endişelerini azaltmaya yardımcı olur
► Doğal Ortam – Yoğun Bakım Ünitelerinde hastaları teskin etmeye yardımcı olur
► Kanser hastalarının tedaviye bağlılığı – karar sürecini destekler
Kaliteli ultrasonda yeniçağ: EPIQ
En çok gebe kadınların doğum öncesi taramaları ve kalp muayeneleri ile bilinen ultrason, doktorların radyasyon uygulamadan vücut içindeki yapıları görmelerini sağlıyor. Ultrason taramalarının daha kolay ve daha hızlı yapılmasını amaçlayan Philips, 2013 yılı sonlarında ultrason teknolojisinde bir dönüm noktası olan EPIQ sistemini piyasaya sundu. Yeni nSIGHT görüntüleme mimarisi ile hareketli durumlarda bile görüntü kalitesinden ödün verilmiyor. Bu büyük gelişme EPIQ sisteminin hem çözünürlük hem de hızı iyileştirmesini ve bunun sonucunda olağanüstü netlikte hareketli 3D görüntüler sunmasını sağlıyor.
Ultrasonu sürekli kullanan kişiler için ağır ve yorucu olması sorununu çözmek için EPIQ sistemi ‘tüy gibi hafif ve kaya gibi sağlam’ olacak şekilde tasarlandı. Yeni nesil ultrason sistemleri çok büyük çabalarla dünyanın dört bir yanından yüzlerce insanın yeteneklerinden yararlanılarak geliştirildi.
Uyarlanabilir Rahatlama Alanı
İçinde bulunan kişiye göre uyarlanabilen, onun gibi nefes alan ve ihtiyaçları doğrultusunda şekil ve ses değiştiren rahatlatıcı bir alan hayal edin. Philips ile uzman ve akademisyenlerden oluşan tasarım ekibinin tasarladığı bu eşsiz prototip, farkındalığı teşvik etmek için insan davranışlarını doğal olarak değiştirerek işle bağlantılı stresi azaltmayı hedefliyor. İnsanlar bu alanın etrafında yürüyerek kendi kişiselleştirilmiş deneyimlerini sezgisel olarak seçiyor. Bu konsept reaktif ortamların dinginleşmeye nasıl yardımcı olabileceğini gösteren kapsamlı çalışmalara dayanıyor. Konsept, iş yerlerinin yanı sıra havaalanları, hastaneler, ruh sağlığı ve diğer bakım tesislerinde kullanım olanağına sahip.