Japonya merkezli teknoloji devi Sony, önümüzdeki aylarda yeni oyun konsolu PlayStation 5'i oyuncuların hizmetine sunacak. Şirket, bugüne kadar yaptığı açıklamalarda PlayStation 5'in neredeyse tüm detaylarını açıkladı.

Roberto Serrano isimli bir Twitter kullanıcısı, Tayvan Ulusal İletişim Komisyonu'nun PlayStation 5'le ilgili yayımladığı verileri paylaştı. Bu veriler, PlayStation 5'in boyutlarını ortaya koyuyor.

Konsolun yüksekliği yaklaşık 50 santimetre, genişliği ise 30 santimetre civarında olacak. 

Serrano'nun paylaştığı görseller, PlayStation 5'in yeni oyun kumandası DualSense'in boyutlarını da ortaya koyuyor. Konsolun genişliği 20 santimetre, yüksekliği ise 10 santimetreden daha fazla. 

Paylaşılan görüntülerde, PlayStation 5'in arka kısmında bulunacak girişleri de açıkça görebiliyoruz. Bu bağlamda konsolun arka kısmında 2 adet USB Type-A, 1 adet ethernet ve 1 adet de HDMI girişi olacak.  Ayrıca konsolu yatay pozisyonda koyabilmenizi sağlayan bir de aparat mevcut. Bu aparatın, konsolu havada tutmak için olduğu düşünülüyor.

PlayStation 5, özellikle de fiyatıyla pek çok oyuncuyu şaşırtmıştı. Çünkü oyuncular, bu konsolun yüksek fiyatlı olacağını düşünüyorlardı. Sony tarafından yapılan açıklamalardaysa disk girişi olan versiyonun 499 dolar (yaklaşık 3,800 TL + vergiler), disk girişi olmayan versiyonunsa 399 dolar (yaklaşık 3,000 TL + vergiler) olacağı ifade edildi. PlayStation 5'in Türkiye fiyatının ne olacağı ise şu an için açıklanmamış durumda. Şirket muhtemelen, ekim ayında sona erecek ek verginin kalkıp kalkmayacağı kararını öğrendikten sonra PlayStation 5'in Türkiye'deki fiyatını açıklayacak.