Kasım ayında piyasaya sürülen ve bir günde 1 milyon adet satan PlayStation 4’ün Türkiye’de satışına başlanması için geri sayım başladı. Sony’nin yeni nesil oyun konsolunun lansman toplantısı için Türkiye’ye gelen Sony Ortadoğu ve Güney Afrika PlayStation Başkan Yardımcısı Robert Fisser, Doğubank’ı gezdiğini ve pazar araştırması için bilgi topladığını açıkladı. Türkiye lansmanında konuşan Fisser, korsana karşı yerel otoritelerle temas halinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

DOĞUBANK PAYI YÜZDE 20

“Türkiye’ye geldiğim zaman konsol piyasası hakkında bilgi toplayabilmek için Doğubank’a gidiyorum ve incelemelerde bulunuyorum. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de korsan oyunlar oynanıyor. Ancak biz bunu değiştirmeye başladık. Yerelleştirilmiş içerikler ve online servis PlayStation Network ile değiştirmeye başladık. Buna ek olarak oyun fiyatlarında yaptığımız düzenlemelerle orjinal Playstation oyunlarını daha ulaşılabilir hale getirdik” diye konuştu. PlayStation Türkiye Kıdemli Ürün Müdürü Mustafa Yiğit ise yaklaşık 5 yıl önce Türkiye’de satılan Playstation’ların yüzde 45’nin Doğubank’taki esnaftan satıldığını, ancak bu rakamın şu anda yüzde 20’ye düştüğünü belirtti.

KORSANLA SAVAŞA DEVAM

PlayStation 3’ün son serilerinin kıralamadığını belirten Yiğit, “Korsanla savaşmaya PlayStation 4 ile devam ediyoruz. PlayStation 4 şu ana kadar kırılamadı. Türkçe seslendirmeli oyunlar ve PlayStation Network ile kırılmamış PlayStation’lar daha çekici geliyor. Özellikle son dönemlerde PlayStation 3’ünü kırdıran kullanıcılar, yeniden eski haline döndürmek için bize geliyor” dedi.

AVRUPA İLE 20 TL FARK

PlayStation 4’ün fiyatını Avrupa’ya göre en uygun seviyede belirlediklerini dile getiren Mustafa Yiğit, yeni nesil oyun konsolunun fiyatının 1399 TL olduğunu hatırlattı. Yiğit, “Türkiye, PlayStation konusunda Avrupa’ya bağlı. Cihazın Avrupa fiyatı 400 Euro olarak belirlendi. Kur ve ÖTV’yi bu fiyatın üzerine eklediğimizde 20-30 liralık bir fark oluyor. Bu farkı da kurdaki dalgalanmaya karşı bıraktık. Çünkü PlayStation 4’ün fiyatının kurdaki dalgalanmayla beraber sürekli değişmesini istemiyoruz. Yeni oyun konsolu 13 aralık cuma günü Türkiye’de olacak” dedi.