Fransız ordusu Boston Dynamics robotu ile gerçekleştirdiği operasyonun görsellerini paylaşmıştı. NPYD, Digidog ile gerçekleştirdiği bir operasyon videosu nedeniyle sosyal medyada tartışma konusu oldu.

NYPD, satın aldıkları robot köpeğin 70 kg olduğunu belirtti. Test için birkaç kez kullanıldığını açıklayan yetkililer, robot köpeğin şimdilik sadece uzaktan kumanda ile kontrol edilebildiğinin altını çizdi.

Filmdi gerçek oldu! Boston Dynamics robotu savaştaFilmdi gerçek oldu! Boston Dynamics robotu savaşta
Boston Dynamics tarafından geliştirilen robot Spot, Fransız ordusu tarafından savaş eğitiminde kullanıldı. Spot savaş alanını daha güvenli hale getirdi.

NYPD Teknik Yardım Müdahale Birimi Müfettişi Frank Digiacomo, “Bu köpek hayat kurtaracak, insanları ve memurları koruyacak. Hedefimizi gerçekleştirmek için ilk adımımızı attık.” dedi.

Boston Dynamics tarafından üretilen Digidog, saatte 5.6 km hızla hareket edebiliyor. Merdivenlerden kolay bir şekilde inebilen Digidog, 13 kg faydalı yük taşıyabiliyor. Ayrıca Digidog’ta bulunan kamera, 360 derece video kayıt özelliğine sahip.

Operasyon görüntülerini paylaşan Twitter kullanıcısı, “Gerçekten Newyork için bu robot polis köpeklerini aldılar. Bu vahşice.” ifadelerini kullandı. Yayınlanan videoya benzer tepkiler veren diğer kullanıcılar, vergilerinin bu şekilde harcanmasına tepki gösterdi.

Çin yeni robot ordusunu tanıttı!

 

Robot rap şarkıcısı tuvalet NFT’sini 6500 dolara sattı