Ülke Müdürlüğü Nazan Arıca'ya emanet olan Printec’in Performans Gelişim (PPD) sistemi, iş hayatında ulaşılmak istenen hedefleri ve bu doğrultuda sergilenmesi beklenen davranışları kapsamlı bir şekilde düzenliyor ve planlıyor. Bireyin bakış açısının söz konusu hedeflere ulaşma konusundaki kişiselleştirmesi mevcut potansiyelini de açığa çıkartıyor.

Yetenek yönetimi, başarı ve kariyer planlaması ile iş gücü planlaması birbirinden ayrı düşünülemez. Uygun verilerin ortaya konulması, özellikle de ödül ve takdir sistematiğinin bu gelişim performans sisteminde var olması bu ödülün Printec’e gelmesindeki en önemli hususlar oldu.

Şeffaflık, tarafsızlık ve kültürel farklılıkların dikkate alınarak yapılandırılmış sistem gerçek bir performans ve yetenek yönetimi anlayışı oluşturma konusunda da benzersiz.

Printec Group’un Performans Kültürü kategorisinde Altın ödülü kazanmasındaki en önemli etken ise ekiplerle olan işbirliği, iletişim ve koordinasyon sağlayarak operasyonel verimlilik ve ekonomik fayda yaratan başarılı ekipleri tanıyıp ve takdir eden bir İK Sistem ve Uygulamaları bütünü olması.