Şimdiye kadar ortaya çıkan pek çok rapor PlayStation 5‘in rekor satış elde ettiğini gösterdi. Sony yeni oyun konsoluyla ilk dört ayda ABD tarihinin en hızlı satan konsolu unvanını elde etti. Cihazın bir ayda 3.4 milyon sattığı öğrenilirken; aynı zamanda şirket 2021 yılı içerisinde bu rakamı 18 milyona ulaştırmak istediğini açıkladı.

Sony çalışanlarına 7 maaş ikramiye dağıtacak

Japon devlet yayıncısı NHK tarafından ortaya atılan iddialara göre PlayStation 5‘in piyasadaki olağanüstü yükselişi şirket personellerine de yansıyacak. Japonya’daki ana şirkette görev alan çalışanlara 7 aylık maaşa eşdeğer bir yıllık ikramiye ödenecek. Birçok işçi standart aylık maaşlarına ek olarak on binlerce dolarlık sürpriz ödemeler ile karşılaşacak. Aynı doğrultuda üst yönetimdeki bazı çalışanların alacağı ikramiyeler ise altı basamaklı sayılara ulaşacak.

Bu gibi büyük ikramiyeler Japonya’da artık bir gelenek olarak görülüyor. Çoğu ileri düzey şirket Japon mali yılı sona erdiğinde personellerine birkaç aylık ikramiye ödemelerinde bulunuyor. Yani Nisan ayı buradaki çalışanlar için genellikle oldukça karlı geçiyor.

PlayStation 5 için stok problemi devam ediyor

Maddi anlamda Sony oldukça iyi bir duruş sergiliyor. Fakat devam eden stok problemi tahminlere göre bir süre daha şirketin hayatında yer edecek. Grafik işlemci birimi ve diğer donanım parçalarının arzında yaşanan sorunların yanı sıra Süveyş kanalının tıkanması muhtemelen PlayStation 5 stoklarına da zarar verecek. Ancak şimdilik bu konuyla ilgili yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. Ever Given‘ın yarattığı tıkanıklığın etkisi ancak bir süre sonra açığa çıkacak.

Şirketin her halükarda stoklarda yaşanan sorunları çözmesi için ciddi bir atılım yapması gerekiyor. Aksi takdirde yıl sonuna kadar hedeflenen 18 milyon adet PlayStation 5 satış hayali bir miktar sekteye uğrayabilir.

YouTube, Avrupa'da video kalitesini düşürecek

 

Tarayıcılarda 'gizli mod' sanıldığı kadar gizli değil