PUBG satış rakamları Battle Royale piyasasını özetliyor

Bluehole tarafından geliştirilen ve hayatta kalma oyunu olarak da bilinen bu yapım, Call of Duty: Warzone ve Fortnite gibi rakipler ile rekabet ediyor. Geliştirici şirket, 2 yıl önce PUBG’nin 50 milyon adet satış barajını geçtiğini açıklamıştı.

Geçen ay bu oyunun PC sürümüne C4 bombası ekleyen Güney Kore merkezli firma, PUBG’nin aksiyon seviyesini yükseltmek adına böyle bir projeye imza attı. Bluehole; PC, Xbox One ve PlayStation 4 için piyasaya sürülen PUBG’nin bugün itibarıyla 70 milyon adet satış barajını geçtiğini belirtti.Kısa bir süre önce Ubisoft’un Hyper Scape isimli Battle Royale oyununu tanıttığını görmüştük. Buradan hareketle PUBG’nin işi zorlaşıyor diyebiliriz. Zira Fransız şirketin oyunu şu an herkes tarafından denenebiliyor.

Call of Duty: Warzone cephesi ise 200 kişilik oyun modunu eklediğini duyurmuştu. Önümüzdeki günlerde bu tarz oyunların arasındaki rekabet daha da kızışacak gibi duruyor. Son olarak PUBG’nin Xbox Game Pass ve Google Stadia Pro için yapılan kampanyalardan ne kadar destek aldığı bilinmiyor.