Sert ritimler, hızlı okunan sözler ve karşı tarafa iletilen özlü mesajlara bir de teknik, yaratıcılık ve mimikler eklendiğinde hüneriniz büyük bir alkış koparabiliyor. Ezelden beri rap şarkıcılarının, hayali rakiplerine karşı durdukları şarkılar hazırlanıyor. Canlı konserdeki atmosfer de sahne şovunun heyecanını ikiye katlıyor.
 
İşte bu heyecan uzun bir süredir, yüz bin kez izlenmiş ve Facebook'da 20 bin kez beğenilmiş 'atışma videoları' turnuvalarıyla internet ortamına da taşınıyor. Kazanan ödül olarak önemli bir gecede sahne alma şansı yakalarken kimi zaman da albüm anlaşmasına imza atabiliyor.
 
Bu yıl ‘Atışma Videoları Turnuvası’ VBT'nin sekizincisi düzenleniyor. Üçüncü kez, ödül olarak Almanya'nın en önemli Hip Hop Festivali Splash'de sahne alma şansı sunuluyor. Turnuvanın 134 katılımcısı önce takımlar halinde yarışacak. Hünerlerini sergileyecekleri videoyu hazırlamak için iki haftalık süreleri bulunuyor. Haziran ayında turları geçen son iki yarışmacının finale kalacağı turnuvada, baskı yüksek, rakipler ise iddialı.