Dünyanın lider Linux sağlayıcısı ve açık kaynak yazılım ürünleri şirketi Red Hat 8 Nisan 2014’te Grand Hyatt İstanbul’da düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye pazarındaki varlığını güçlendirmek ve artan müşteri taleplerine yanıt vermek için İstanbul ofisini açtığını duyurdu.  Düzenlenen basın toplantısında Red Hat yeni dönem stratejilerini ve Türkiye’deki yatırım planlarını anlattı.
 
Bölge genelinde Red Hat öncülüğünde kurumların açık kaynak teknoloji çözümlerine geçmelerine öncülük etmiş bir isim olan Red Hat Doğu Avrupa, Orta doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Michel Isnard basın toplantısı için ülkemizde bulunan isimlerden bir tanesiydi. Isnard konuşmasına evrilerek günümüze ulaşan Red Hat tarihinden bahsederek başladı: “Bundan 20 yılı önce Red Hat daha iyi bir yazılım geliştirme fikrinin ve vizyonunun kıvılcımıyla yol çıktı. O günden bugüne gelirken; BT liderleri, açık kaynak savunucuları, geliştiriciler ve iş ortaklarının oluşturduğu bir ekosistem ile işbirliği yaparak geleceğin BT’sini yani; kurumsal dünya için mükemmel bir temel olan Red Hat Enterprise Linux’u pazara kazandırmayı başardık. Ama bununla da sınırlı kalmadık, bu sadece bir başlangıç oldu. Bugün, Red Hat geniş ürün ve hizmetler portföyü ile kurumsal BT pazarı için lider bir açık kaynak yazılım geliştiricisi ve sağlayıcısı konumunu pekiştirmiştir.” Bunun ardından Isnard Türkiye’de pazarındaki artan talepten ve bu talepleri karşılamak adına müşterilerin kurumu Türkiye’de bir ofis açmaya doğru ittiğinden bahsetti. “Ofisimiz daha yeni açılıyor olsa da bugün Türkiye’nin önde gelen kurumları arasında Red Hat müşterileri vardır. Kamu, telekom, havayolu gibi günlük hayatımızı etkileyen pek çok sektörün arkasında Red Hat altyapısı var. Son yıllarda pazarda gözlemlediğimiz artan talep ve müşterilerimizin bizi teşvik etmesiyle Türkiye pazarındaki varlığımızı güçlendirmeye karar verdik. Bu karardan mutluluk duyuyoruz. Türkiye; Red Hat’in büyüyen pazarlardaki hedeflerinin itici gücü ve stratejik odak noktası olacaktır.”
 
Türkiye’de bilişim sektörünün yakından tanıdığı bir isim olan ve daha önceleri HP ve Dell gibi şirketlerde yönetici pozisyonlarını üstlenmiş Taner Kılınç, Red Hat Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.
 
 
Red Hat İstatistikleri:
 
• 35 ülkede 75'den fazla ofis.
• 1,5 milyar dolar civarında yıllık gelir
• 5 ana alanı kapsayan ürün portföyü: Bulut, katmanlaştırma, işletim sistemi, depolama ve sanallaştırma.
• Bugün Fortune 500 şirketlerinin %90'dan fazlası Red Hat ürün ve çözümlerini kullanıyor.
• Red Hat; Ivestors Daily Business "En İyi ilk 10 Yeni Amerikan Şirketleri” Listesinde Red Hat 7’inci sırada yer alıyor.
• Red Hat; Forbes Dergisi "En Yenilikçi Büyüyen Şirketler" listesinde 7’inci sırada yer alıyor.
• 2013 yılında, Red Hat Müşteri Portalı üçüncü kez artarda en iyi destek sunan web siteleri arasında gösterildi.