Dünya çapında en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’un ikinci çeyrek sonuçları beklentileri aşınca hisse senedi değerlerinde yüzde 25'ten fazla artış gerçekleşmişti.
Bu artışın temel sebepleri arasında ise şirketin yeni mobil reklam alanında yaptığı yenilikler yer alıyordu. Ancak 1.81 milyar dolar gelir elde eden Facebook'un bu reklam politikası nedeniyle kullanıcılara rahatsızlık verdiği ortaya çıktı.
Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi raporuna göre kullanıcıların yüzde 27'sinin reklamların kullanım deneyimlerini sekteye uğrattığını düşündükleri ortaya çıktı. Bu oran LinkedIn için yüzde 23 ve Twitter için yüzde 12 seviyelerinde yer alıyor. Yani Facebook'un reklamlarının yarattığı rahatsızlık diğer sosyal ağları açık ara geride bırakıyor. Google+'da ise herhangi bir reklam yer almadığından dolayı benzer bir şikayet mevcut değil.
Özellikle son zamanlarda bir kullanıcının tek bir sayfada 8 adede kadar reklam görmesinin mümkün olduğu ortaya çıkmıştı. Haber akışının yanında yan taraflarda yer alan reklamlar da eklendiğinde pek çok kullanıcının rahatsızlığının sebebi de zaten belli oluyor. Diğer sosyal ağların daha az reklam göstermelerine rağmen daha fazla ya da Facebook'a denk şekilde büyümeleri ise popüler siteye yapılan en büyük eleştirilerden biri...