Resident Evil 7 PS4, PC ve Xbox One’da sattığı 7,9 milyon kopya ile serinin en çok satan oyunu olurken, Monster Hunter World’ün ( 16,1 milyon kopya) ardından Capcom’un en çok satan oyunlar sıralamasında ikinci sıraya yükseldi. Bununla birlikte, rakamların ardındaki bazı teknik detaylara göre yapım en çok satan ikinci oyun olmayabilir.

Resident Evil 7 satış rekoru kırdı
Gamespot’un haberine göre kataloglarında 1 milyondan fazla kopya satan oyunları platinyum başlıklarla çerçeveleyen Capcom, bu sayede en çok satan oyunlarına bakış atmamızı sağlıyor. Ancak her bir oyunun sayılma şekli değişiklik gösteriyor. Zira Resident Evil satış rakamları için belirtilen toplam sayıya rakamları belli olmayan DLC’lerin de dahil olduğu tahmin ediliyor. Zira serideki diğer oyunların satışlarındaki rakamlar ayrı ayrı belirtilirken, bu oyunda böyle bir duruma gidilmedi.

Bu da teknik olarak bizlere oyunun Resident Evil 4 ve 6’nın konsol satışlarından geride olduğu sonucunu veriyor. Ancak oyunun güncellenmiş hali yeni nesil konsollara gelirse, durumda değişiklik olabilir. 1 milyonu geçmeyen oyunların satış değerlerini duyurmayan Capcom, bu izlediği politika sayesinde rahat bir fikir elde etmek mümkün olmuyor.

Bu arada Resident Evil Remake sürümünün de 7,2 milyon kopya satarak çok iyi bir performans sergilediği, PS satışlarından 4,9 milyon, Nintendo 64 ve Gamecube sürümlerinden de 1’er milyon kopya sattığını hatırlatalım.