Yapay zekânın babası olarak kabul edilen Stuart J. Russell, 5 yıl sonra yapay zekâlı robotların sokakta aramızda dolaşacağını belirterek, “Artık çamaşır yıkayacaklar, tarlada ekin biçecekler, size yemek pişirecekler. Fakat akşam yemeği olarak sevdiğiniz bir eşyanızı fırına atabilirler” dedi. 

Russell, yapay zekânın insanlığın sonunu getirebileceği iddialarına da yanıt verdi.

Russell, “Şu anda yapay zekâ insanlar gibi duygulara sahip değil. İleride yapay zekânın insanlığın yaşadığı bir dünyanın sonunu getirmemesi için onlardan ne istiyorsak ona göre programlamalıyız. 2010’da en iyi programların yüzde 30’luk hata payı oluyordu. 2015’te insanın yaptığı hata oranı yakalandı, 2017’de yüzde 2’ye düştü. Yapay zekâ insan zekâsını bir zaman geldiğinde geçecek. Ama ne zaman bilmiyoruz. Yapay zekâ ile herkesin yaşam standardını çok üst seviyeye çıkarmak mümkün olacak. GSYH’ya baktığınızda 5-10 kat artacak, 10 milyon trilyon dolar net değer anlamına gelecek. İnsanların peşinde olduğu şey de bu. Google facebook da bu rakamın peşinde” diye konuştu.

IBM Watson ve Bulut Platformu Portföyü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rob High da, ‘İçgörüden ilhama, bilgisayarın hayatımızda değişen rolü’ konulu konuşmasında şunları söyledi: “Yapay zeka yerine ‘geliştirilmiş zeka’yı kullanmayı tercih ediyoruz. Doğru zamanda doğru bilgileri veren bir sistemden hepimiz istifade edebiliriz. Hem bilgileri daha iyi anlayabilir hem de bize ilham vermesini sağlayabiliriz.”